24 febr 2020

Anar al contingut

Entre usuaris joves

Alerta per casos de convulsions entre usuaris de cigarrets electrònics

Les autoritats sanitàries dels EUA estudien 35 casos, però temen que siguin més

Efe

L’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA, per les seves sigles en anglès) ha anunciat avui que investiga el possible vincle entre el cigarret electrònic i casos de convulsions entre els seus usuaris.

L’FDA va informar en un comunicat que està investigant 35 casos de persones que han patit convulsions quan utilitzaven cigarrets electrònics amb nicotina, especialment joves.

Els reguladors sanitaris van assegurar que encara no està clar si el vaporeig, com es denomina aquesta activitat, és responsable de les convulsions, però van expressar la seva preocupació i van demanar al públic que notifiqui nous casos si es produïssin.

Els casos a què es refereix la FDA s’han produït des del 2010 fins a la data per tots Estats Units, però les autoritats sanitàries temen que n’hi hagi hagut més i que no hagin sigut reportats.

Intoxicació per nicotina

La majoria dels cigarrets electrònics, que funcionen amb bateries, escalfen una solució de nicotina la dosi de la qual varia i que va preparada amb sabors, cosa que produeix un vapor que els usuaris aspiren.

La intoxicació per nicotina pot causar convulsions, vòmits i fins i tot lesions cerebrals, segons va alertar l’FDA, que aclareix que les mateixes convulsions són producte d’una activitat elèctrica anormal i sobtada al cervell.

L’FDA ja havia advertit anteriorment sobre el perill d’intoxicació per nicotina que podrien patir nadons i nens que ingerissin accidentalment solucions de nicotina utilitzades en el vaporeig i que en alguns casos podrien arribar a ser mortals.

Prèviament, l’FDA també havia advertit del perill potencial que els cigarrets electrònics representen per les explosions que pot provocar el sobreescalfament de les bateries que fan funcionar els dispositius i que en alguns casos han causat cremades als fumadors.

L’autoritat sanitària va assegurar també que els joves "han de saber que alguns cigarrets electrònics poden contenir nivells alts de nicotina, fins i tot tanta nicotina com un paquet de cigarrets normals," i per això poden acabar amb una addicció més ràpidament que els fumadors tradicionals.

L’FDA du a terme una campanya per combatre la moda del vaporeig sorgida entre els adolescents i els menors d’edat. 

Temes: Tabaquisme