DAVANT DEL JUTGE

Bernardo Montoya declara que la seva exnòvia va matar Laura Luelmo amb un martell

L'acusat, que va confessar el crim, assegura ara que la seva exparella va discutir amb la professora i li va clavar "tres cops al cap"

El seu advocat afirma que Montoya donarà detalls sobre el lloc on estaria amagada l'arma i demana que es revisin les càmeres de seguretat d'una gasolinera

zentauroepp46305959 bernardo montoya190103110824

zentauroepp46305959 bernardo montoya190103110824

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

Bernardo Montoya, l’únic acusat d’haver violat i matat la noia de Zamora Laura Luelmo a la localitat d’El Campillo (Huelva) el 12 de desembre, es declara ara innocent del crim i ha culpat aquest dijous la seva exnòvia Josefa d’assassinar la professora "amb tres cops al cap amb un martell" en la seva declaració davant del jutge.

D’acord amb la seva nova versió, el dia que va desaparèixer Luelmo, Josefa, a qui no veia "des de feia tres anys", es va presentar a la seva casa d’El Campillo per visitar-lo. Quan tots dos eren a la porta encenent un braser, la noia, la vivenda de la qual estava ubicada davant de la de Montoya, "es va acostar a preguntar-li per un supermercat" i ell li va donar indicacions i va tornar a parlar amb la noia quan aquesta va tornar de fer la compra. Llavors, d’acord amb la declaració de l’acusat, Josefa li va recriminar el fet d’haver parlat amb Luelmo i fins i tot el va acusar de "llogar la casa a Laura a canvi de mantenir relacions sexuals"

Una discussió

Montoya assegura que va entrar al bany de la vivenda i, al sortir-ne, va trobar la Josefa i la Laura discutint al saló i que la seva exnòvia va clavar “un cop a la cara a la noia amb un pal d’escombra” i va acabar donant-li “tres cops de martell al cap”.

Notícies relacionades

D’acord amb aquesta nova versió, Montoya només seria culpable d’ajudar la seva exnòvia a desfer-se del cos de la professora. Així, Montoya hauria traslladat al seu cotxe el cadàver de Luelmo fins al paratge on finalment el van trobar. L’advocat de l’acusat, Miguel Rivera, ha explicat abans d’entrar al jutjat que la declaració que Montoya donaria “detalls al jutge sobre el lloc on podria estar amagat el ganivet” del crim. També sol·licitarà que es revisin les imatges de les càmeres de seguretat d’una gasolinera on s’hauria proveït aquell dia "quan anava amb la Josefa", a fi d’acreditar la presència de la dona a la zona.

Es tracta de la tercera versió de Bernardo Montoya, a la qual els investigadors no atorguen cap credibilitat. Quan va ser detingut per la Guàrdia Civil, Montoya va confessar haver assaltat Laura Luelmo quan la jove tornava del supermercat i haver-la colpejat contra la porta del seu cotxe. Després, va explicar, la va traslladar al camp amb l’objectiu d’agredir-la sexualment, però, segons la seva versió, no va consumar la violació (que finalment ha quedat acreditada per l’informe forense). Després, davant del jutge, va afegir que, abans d’abandonar-la al paratge de Las Mimbreras, la va colpejar el cap amb una pedra perquè es va adonar "que estava patint". 

Temes:

Assassinats