SENTÈNCIA A BARCELONA

Indemnitzada una esportista pel mal estat d'una pista municipal

La jugadora d'handbol va relliscar per la humitat que hi havia a terra

Un jutjat estima la demanda presentada contra l'Ajuntament de Canovelles

zentauroepp36306232 granollers190401211308

zentauroepp36306232 granollers190401211308

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Estava a punt d’entrar per disputar el partit d’handbol, la seva gran afició. Però no va poder. El mal estat de la pista del pavelló municipal de Canovelles (Vallès Oriental) va provocar que la jove esportista de 18 anys rellisqués. Al caure es va lesionar la zona vertebral dorsal. La seva evolució li va provocar una reacció d’estrès agut amb trastorn de rumiament: el que menjava, ho treia. La noia va estar gairebé dos anys impedida. Durant aquell temps va estar ingressada set vegades en centres hospitalaris i va ser sotmesa a múltiples proves i tractaments. Un jutge de Barcelona va estimar al febrer la demanda que va presentar i va acordar que l’ajuntament d’aquesta població l’havia d’indemnitzar amb 75.143 euros. Un acord amb la companyia d’assegurances del consistori ha permès que la sentència sigui ferma.

La jove ara viu a França, on treballa com a infermera. Va trigar dos anys més a acabar la carrera per la lesió que va patir aquell 19 de gener del 2013. El seu equip es disposava a disputar un partit d’handbol de la Lliga de Primera Catalana al pavelló municipal de Canovelles. La sentència, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, descriu que la pista presentava “condensació i humitat”, fet que va obligar el conserge a passar el tiràs abans del partit. Una vegada iniciat el partit, la noia va relliscar a la zona d’escalfament. Dos testimonis van relatar que “la pista estava amb una pel·lícula de baf per condensació”, segons destaca el Jutjat Contenciós Administratiu número 7 de Barcelona.

Com a conseqüència de la caiguda, la jugadora es va lesionar i va ser assistida a l’Hospital de Granollers, on se li va diagnosticar una fractura. Després li van venir el trastorn de rumiament i les seqüeles. La jove va reclamar a l’Ajuntament de Canovelles, però el consistori va denegar la reclamació patrimonial el juny del 2017. L’Administració local va derivar la responsabilitat a l’àrbitre del partit, que va ser qui va decidir que es faria el partit després de passar el tiràs. L’esportista va decidir, llavors, portar el seu cas als jutjats, que sis anys després li han donat la raó.

Alerta sobre l’estat de les instal·lacions

Notícies relacionades

“Aquesta sentència és important per dos aspectes: el primer, perquè es reconeix també el mal moral, i el segon, perquè ens posa en alerta de la importància del correcte manteniment de les instal·lacions esportives”, argumenta l’advocat de l’esportista, Antoni Díaz Tarragó.

La resolució judicial remarca que la relliscada de la jugadora i la seva caiguda es van produir al cap de pocs minuts de començar el partit i després que es passés el tiràs per la pista, el que dona a entendre que “assecar-lo no va ser suficient i la humitat encara persistia” en algunes zones, com a la d’escalfament. Precisa que corresponia als serveis tècnics de l’Administració local, titular del pavelló, “velar, posant els mitjans personals i materials necessaris”, perquè la instal·lació es trobés “en les degudes condicions de seguretat”. Per tant, la lesió patida per l’esportista va ser a causa del “funcionament anormal” d’un servei públic municipal. La humitat i la condensació a la pista van ser “determinants” per a l’accident, incideix la sentència. 

Temes:

Handbol