A prop de Tolosa

Moren quatre avis en una residència a França per una intoxicació alimentària

Quinze residents més del centre, especialitzat en persones amb Alzheimer, estan ingressats

zentauroepp31365126 barcelona 06 10 2015 angel iniesta anciano que quiere poner 180702113526

zentauroepp31365126 barcelona 06 10 2015 angel iniesta anciano que quiere poner 180702113526

1
Es llegeix en minuts
Efe

Quatre avis van morir ahir a la nit i 15 més van haver de ser hospitalitzats pel que sembla per una intoxicació alimentària en una residència a uns 30 quilòmetres al sud de Tolosa (sud de França). La prefectura (delegació del Govern) ha explicat aquest dilluns en un comunicat que els 15 hospitalitzats estan en "urgència relativa" i que a més hi va haver tres persones afectades més.

La subprefecta de Muret, Marie Paule Demiguel, es va traslladar a la residència La Chêneraie, a la localitat de L’Herm, on es va posar en marxa un post de comandament i un centre d’acolliment a les famílies de les persones que vivien al centre.

Juntament amb la subprefecta, va arribar un representant de la Fiscalia, que s’encarrega de la investigació que s’ha obert "per determinar l’origen de la presumpta intoxicació alimentària".

Notícies relacionades

Demiguel va explicar als mitjans que després del sopar les persones van començar a vomitar, cosa que va fer pensar des d’un primer moment en el menjar.

Segons l’emissora France Info, aquesta residència especialitzada en l’acollida de malalts d’Alzheimer havia canviat de societat de gestió fa unes setmanes. El menjar es portava de l’exterior i allà únicament s’escalfava.