Ciberdelinqüència

Tornen els falsos tècnics de Microsoft

Uns estafadors simulen un error informàtic i reclamen per telèfon a la víctima dades personals

zentauroepp32543632 reconocimiento de voz  2   reconocimiento facial y de voz y 170412185500

zentauroepp32543632 reconocimiento de voz 2 reconocimiento facial y de voz y 170412185500

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els ciberdelinqüents solen ser recurrents amb les estafes. Els Mossos alerten ara a través de Twitter que han tornat els falsos treballadors de Microsoft. Es tracta d’una estafa telefònica comesa per falsos treballadors d’aquesta multinacional nord-americana amb l’excusa de solucionar un problema de seguretat als ordinadors de les víctimes. Com sempre, volen robar dades personals dels usuaris.

Notícies relacionades

El mètode consisteix que la víctima rep una trucada d’una persona que s’identifica com a tècnic de Microsoft. L’individu informa l’usuari que ha rebut missatges d’alerta procedents del seu ordinador, de manera que truca per solucionar el problema que presenta l’equip. Per això, demana poder accedir de manera remota a l’aparell de la víctima, amb la qual cosa facilita sense adonar-se’n credencials o informació personal que el delinqüent podrà ocupar posteriorment de manera fraudulenta.

Els Mossos recomanen sempre que s’eviti donar dades personals o claus d’accés a ningú i que abans de deixar accedir algun tècnic de forma remota al seu ordinador truqui a la companyia per assegurar-se que sigui veritat.

Temes:

Microsoft