Els Mossos acusen els Maristes d'ocultar informació dels abusos i altres notícies que has de saber avui, en un minut

019df1cf-ede3-4880-884f-4772b9b28f7b-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1 )Els Mossos acusen els Maristes d’ocultar informació de Benítez. Segons els dos mossos que van investigar els abusos sexuals confessats per l’exprofessor de gimnàstica, el centre de Sants-Les Corts, que declara avui, es va resistir a donar-los informació. A més, aquest dilluns ha declarat el religiós Pere Ferré, l’únic membre dels Germans Maristes que intervindrà en el judici del ‘cas Maristes’, que ha explicat que Benítez no va ser acomiadat el juny del 2011, després que una família es presentés a l’escola per denunciar que havia abusat del seu fill


2) Ex alts càrrecs de Vox denuncien instruccions per camuflar donacions anònimes. Caps de la formació a Lleó i a El Bierzo relaten que se’ls va ordenar anotar com a pròpies entregues de diners de persones que no volguessin figurar com a donants.


3) El president de Mèxic demana al Rei que Espanya es disculpi pels abusos de la conquesta. "Ja he enviat una carta al rei d’Espanya i una altra al Papa perquè es faci un relat de greuges i es demani perdó als pobles originaris per les violacions al que ara es coneix com a drets humans", ha assegurat Andrés Manuel López Obrador a través d’un vídeo publicat a les xarxes socials. El Govern de Sánchez ja ha respost que no es pot jutjar la conquesta de fa 500 anys des de la perspectiva actual.

estamos-en-comalcalco-vamos-a-centla-a-conmemorar-500-aos-de-la-batalla-de-los-espaoles-online-video-cuttercom / periodico



Notícies relacionades

4) May assumeix que perd el control del 'brexit'. A última hora d’aquest dilluns, per 329 vots a favor i 302 en contra, ha tirat endavant la moció, presentada per diputats conservadors i laboristes, que dona via lliure als diputats perquè comencin a debatre, a partir de demà dimecres, alternatives al pla fallit del 'brexit' de la primera ministra. 


5) Apple entra, amb Apple TV+, al món de l’'streaming'. La nova oferta sortirà a la tardor amb continguts de Spielberg i J.J. Abrams, entre d’altres. El desembarcament de la firma de Steve Jobs i de Disney a les plataformes de televisió apunta a un futur sufocant per als incondicionals de la cultura pop audiovisual.