'cobra' sagrada

El Papa evita que li besin l'anell

Francesc rebutja les efusions dels fidels durant la seva visita de dilluns a Loreto

loreto-il-papa-non-vuole-che-gli-si-baci-lanello-e-sfila-la-mano / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’insòlit comportament del papa Francesc durant la visita pastoral que va fer aquest dilluns al santuari de Loreto ha desencadenat tota mena de comentaris. En un vídeo difós per Edward Pentin, corresponsal a Roma de l’emissora catòlica EWTN, pot veure’s com Jorge Bergoglio evita, reiteradament i en ocasions amb gestos bruscos, que els fidels que el saluden durant la recepció li besin l’anell.

El mateix Pentin ha comentat a les xarxes socials que no és la primera vegada que es veu Francesc comportar-se d’aquesta manera. Alguns especialistes consideren que el Papa volia reduir els temps de cada salutació, tenint en compte que centenars de fidels feien cua. D’altres afirmen que és un gest d’"humitat", i que el Pontífex argentí sempre s’ha mostrat incòmode amb l’anell que simbolitza l’autoritat papal.

Notícies relacionades

El corresponsal va demanar explicacions a l’oficina de premsa de la Santa Seu, però no ha obtingut encara resposta.

El papa Francesc va viatjar a la localitat italiana de Loreto per anar al santuari dedicat a la Verge Negra, un dels més visitats del país, i on va firmar l’exhortació escrita després del Sínode dedicat als joves de l’octubre del 2018.

Temes:

Papa Francesc