Antivacunes

Un governador americà porta els seus 9 fills a una 'festa de la varicel·la' perquè s'encomanin

El republicà Matt Bevin, de Kentucky, està en contra que els pares estiguin obligats a immunitzar els menors

zentauroepp47432942 matt bevin190322111457

zentauroepp47432942 matt bevin190322111457 / Bryan Woolston

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Deixar de vacunar un nen comporta enormes riscos per a la seva salut i per a les persones del seu entorn.  Malgrat aquesta demostració científica, el populisme antivacunes va guanyant terreny impulsat a les xarxes socials i per l’arribada de polítics que en volen treure partit. Una de les últimes modes que han sortit a la llum són les anomenades 'festes de la varicel·la'. El governador de l’estat de Kentucky, Matt Bevin, va portar els seus nou fills, d’entre 5 i 16 anys, en una d’elles. Va ser a casa del seu veí, que  tenia la varicel·la, amb la qual cosa pràcticament s’assegurava el seu contagi.

Bevin va aconseguir el seu objectiu: els nou es van infectar de varicel·la. En declaracions que recull la CNN, Bevin explica que “van estar malament durant uns dies i després tot va sortir bé”.

Notícies relacionades

Diuen que ho van fer per protestar perquè el govern del país obliga els pares a vacunar els seus fills. Bevin és membre del Partit Republicà, el mateix al qual pertany Donald Trump. El president dels EUA no planteja un canvi de política sobre aquest tema, tot i que en el passat es va manifestar en contra de les vacunes. 

El Centre de Control de les Malalties i Prevenció dels Estats Units (CDC) no recomana els intents d’exposar els nens no vacunats a la varicel·la, amb l’esperança que contreguin la malaltia i d’aquesta manera s’hi tornin immunes: “Aquesta malaltia pot portar complicacions greus i la mort, fins i tot en nens sans. Per tant, no val la pena córrer el risc d’exposar el seu fill a algú amb la malaltia”.