COMMOCIÓ ALS EUA

Arrestada una mare per abusar i maltractar els seus fills 'youtubers'

La dona, de 48 anys i nacionalitat nord-americana, fuetejava i ruixava amb gas pebre els set menors, tots adoptats i protagonistes d'un exitós canal de vídeos 'online'

Miley Cyrus arrives on the red carpet at the MTV Video Music Awards (VMA), August 30, 2015 at the Microsoft Theater in Los Angeles, California.            AFP PHOTO/Mark RALSTON

Miley Cyrus arrives on the red carpet at the MTV Video Music Awards (VMA), August 30, 2015 at the Microsoft Theater in Los Angeles, California. AFP PHOTO/Mark RALSTON / MARK RALSTON (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

Tenen el seu propi canal a Youtube, Fantastic Adventures, amb 700.000 subscriptors. Als vídeos –vistos per milions i milions de persones– hi apareixen divertits, repentinats, macos, enginyosos i xerraires. De vegades cuinen, mengen galetes, posen espelmes de Halloween a casa, es disfressen de superherois... Són set xavals amb edats compreses entre els6 i 15 anys. Tots són fills adoptius de Machelle Hackney, una dona nord-americana de 48 anys. Darrere de la felicitat ‘online’ que amaguen les seves ‘aventures fantàstiques’ s’amaga (presumptament)l’horror i la misèria humana.

Hackney va ser arrestada divendres passat a la seva casa de Maricopa (Arizona). La policia l’acusa de maltractar físicament i psicològicament els seus fills, que, segons el relat policial, vivien un autèntic infern al seu costat: els fuetejava amb un cinturó, els ruixava amb gas pebre, els tancava en armaris, els obligava a banyar-se entre gels, els feia passar gana i no els donava ni aigua. La premsa nord-americana assegura que els menors estan ja sota la custòdia dels serveis socials d’Arizona mentre que la mare –que continua a la presó– nega els fets. Està acusada de cinc presumptes delictes de detenció il·legal, set d’abús infantil i dos d’abús sexual.

Dos fills, còmplices

Dos fills de l’arrestada –majors d’edat– també han sigut detinguts per permetre els abusos als petits i no denunciar-los davant de la policia. Fantastic Adventures va ser creat el 2012 per la mare dels petits, que pujava un vídeo cada setmana (ella mai apareixia davant de la càmera). Eren vídeos molt treballats. En algun d’ells, hi havia efectes especials per explicar una història de superherois amb poders. En un altre, un dels xavals es penjava des del sostre amb una corda i ‘robava’ les galetes que feia un altre dels germans.

Notícies relacionades

Després que l’arrest de la mare es fes públic als mitjans nord-americans –que van relatar l’horror viscut a la casa de Hackney una vegada s’apagava la càmera de gravar– Youtube va decidir tancar el canal. “Quan tenim casos tan seriosos, actuem. La nostra política inclou suspendre la monetització dels vídeos, investigar què ha passat i tancar el canal”, va explicar l’imperi audiovisual en un comunicat.

Efectivament, la policia sospita que la mare era el cervell dels vídeos i explotava els seus fills per protagonitzar-los i aconseguir més i més visites i, per tant, aconseguir generoses quantitats de diners. La felicitat que destil·laven els vídeos de Fantastic Adventures era falsa perquè quan s’apagaven les càmeres l’horror regnava a la casa.

Temes:

Youtube