Anar al contingut

Torra manté els llaços grocs i altres notícies que has de saber avui, en un minut

El Periódico

Torra manté els llaços grocs i altres notícies que has de saber avui, en un minut

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Torra desobeeix la Junta Electoral i manté els llaços grocs, després d’expirar el segon termini. El president assegura que acatarà el que li recomani el Síndic, mentre el Govern central adverteix que seran els Mossos els que hauran de retirar els llaços grocs en cas que així ho determini la JEC.


2) Els espanyols perden el 7,1% de poder adquisitiu en 10 anys. El sou mitjà va tancar el 2018 en 2.039 euros bruts mensuals però, malgrat que és la pujada més gran en tres anys, els salaris no aconsegueixen atrapar la inflació.


3) Debat sobre si la donació de semen i òvuls ha de continuar sent anònima o si, al contrari, el nen nascut per aquestes tècniques té dret a conèixer el seu passat biològic per, per exemple, prevenir o curar malalties.


4) El 'violador de Martorell' torna a asseure’s al banc. Tomás Pardo, reincident, està acusat de segrestar i intentar matar una dona, a la qual va etzibar "t’ha tocat". El fiscal afirma que Pardo actua per "ràbia cap a les dones".

 


5) Trump i Bolsonaro discrepen sobre Veneçuela. El president dels EUA i el seu homòleg brasiler han segellat a Washington una nova aliança entre els dos països, basada en sòlids principis conservadors, tot i que no aconsegueixen unir posicions quant a la crisi política de Veneçuela.