A Ponts (Lleida)

Un guàrdia civil a una companya: "Demà et violaré"

L'home, que estava en pràctiques i el contracte del qual no va ser renovat, ha sigut condemnat a una multa de 2.000 euros per assetjament sexual

guardiacivil

guardiacivil

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un Jutjat de Lleida ha condemnat un guàrdia civil a pagar una multa de 2.100 euros per assetjar sexualment una companya el 2017, que haurà d’indemnitzar amb 4.815 euros per dirigir-se a ella amb expressions "humiliants" de naturalesa sexual.

Segons la sentència, a què ha tingut accés Efe, l’acusat es va incorporar al lloc de Ponts (Noguera) el 25 de juny del 2017 com a guàrdia civil en pràctiques, on treballava també la víctima.

La magistrada ha trobat provat que l’assetjament es va produir en el període que va entre finals de juny i la primera quinzena de juliol d’aquell any. 

La víctima, de baixa laboral

En aquest sentit, ha sigut provat que l’agent, "mogut per l’ànim d’obtenir favors de naturalesa sexual", es va dirigir a la seva companya amb expressions "humiliants" tals com "a veure quan fem un trio amb la meva dona"; "soc un llop al llit" i "demà et violaré". 

Notícies relacionades

Com a conseqüència, la víctima va estar de baixa laboral per trastorn ansiós-depressiu des del 14 de juliol del 2017 fins al 16 d’octubre del mateix any i va rebre tractament psicofarmacològic, sense seqüeles permanents.

Per tot això, la magistrada ha decidit condemnar l’agent per la comissió d’un delicte d’assetjament sexual, sense la concurrència de circumstàncies modificatives de la responsabilitat criminal.