POLÈMICA EN UN VOL A TENERIFE

"La teva vestimenta ofèn. Posa't una jaqueta o et fem fora de l'avió"

Una companyia aèria obliga una noia a tapar-se el cos amb més roba perquè estava "ofenent" els passatgers

La noia relata la història en un exitós fil de Twitter i l'aerolínia es veu obligada a emetre un comunicat de disculpa

undefined21595772 qui17  quito  ecuador  19 02 2013   un avi n despega en el a190319111426

undefined21595772 qui17 quito ecuador 19 02 2013 un avi n despega en el a190319111426 / Jose Jacome

3
Es llegeix en minuts
Olga Pereda

Emily O’Connor, una noia que viu a Birmingham (Regne Unit), puja en un avió amb destinació a Tenerife. Porta uns pantalons amples color mostassa i una minisamarreta negra de ganxet (fàcilment confusible amb un sostenidor) que li deixa a l’aire el melic i gran part de l’esquena.  El personal de l’aerolínia, Thomas Cook Airlines, s’adreça a ella i li etziba: “Et traurem de l’avió si no et tapes. La teva vestimenta ofèn i és inapropiada. No compleix la política de la nostra aerolínia”.

L’Emily, irada, es va dirigir a la resta del passatge i va preguntar en veu alta: “¿A algú l’ofèn la meva vestimenta?” Ningú va dir res. Després d’uns moments molt tensos –sempre segons la versió de l’Emily– un dels responsables de la companyia va agafar la bossa de la noia amb intenció de llançar-la de l’avió. “Calla, dona patètica. Posa’t una puta jaqueta”,va deixar anar un passatger des del seu seient. Cap tripulant li va retreure l’insult. La cosina de l’Emily, que viatjava amb ella, li va oferir una jaqueta. El personal de la companyia –que va advertir de la situació per la megafonia de la cabina– va continuar mirant-la i no se’n va anar del seu costat fins que no se la va posar. L’Emily va quedar “enfadada i tremolant”.

  

Després, va tramar la seva petita venjança: les xarxes socials. Amb data 12 de març, va publicar una foto a l’aeroport amb el seu conjunt de pantalons i minisamarreta i la va acompanyar d’un fil explicant la història. ‘Boom’. El relat es va fer viral, es va publicar en tots els mitjans de comunicació i la companyia es va veure obligada a emetre un comunicat entonant el 'mea culpa'. “Lamentem haver molestat la senyora O’Connor. És clar que hauríem pogut portar millor la situació”.

Els portaveus de Thomas Cook Airlines van afegir que, igual com la majoria d’empreses del sector, tenen una política de “vestimenta adequada” que s’aplica per igual a homes i dones. Aquesta política ordena que els passatgers que vesteixin de manera inapropiada no podran viatjar fins que no es canviïn de roba. També obliga a anar sempre calçat durant el vol. “Els nostres equips tenen la difícil tasca d’implementar aquesta política i no sempre ho fan bé", va afegir l’aerolínia.

Entrevista a la televisió

Notícies relacionades

Després de la polèmica, l’Emily ha aixecat la bandera del feminisme. Via Twitter ha rebut milers i milers de comentaris de suport. També retrets (bastants menys). Als que l’han acusat de guanyar diners amb aquest sarau, la noia els ha recordat que no s’ha ficat a la butxaca ni un sol penic. El que sí que ha fet és reivindicar els drets de totes les persones a vestir com vulguin. En el programa ‘This Morning’, d’ITV, l’Emily –vestida amb els seus pantalons i la seva minisamarreta negra de ganxet– va repetir que qualsevol vestimenta que serveixi per, per exemple, entrar en un supermercat hauria de ser també acceptada per viatjar amb avió. “¿I si jo vull entrar despullat en un avió?”, li va preguntar un dels tertulians. “No, això no està socialment acceptat. És diferent.Si tu vols estar despullat a casa teva és perfecte. Però no en societat”,va contestar. Una altra tertuliana li va etzibar: “¿I si un home decidís entrar sense samarreta a l’avió? Seria el mateix cas perquè tu no portes samarreta. Això que portes és un sostenidor”.

L’Emily es va mostrar en desacord i va continuar defensant –amb serenitat i sentit comú– la seva actitud. També va agrair les milers de respostes de suport tant d’homes com de dones. “Significa molt per a mi”, va afegir a Twitter acompanyant la frase del dibuix d’un vestit de bany.

Temes:

Twitter