Desarticulada una banda que importava d'Itàlia 30.000 euros falsificats al mes

Els Mossos destaquen l'alta qualitat de les falsificacions que feia que els comerciants no les poguessin detectar i que només es coneguessin quan els bitllets arribaven als bancs

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018  barcelona violen una ni181113211118

undefined45857519 santa coloma de geamanet 11 11 2018 barcelona violen una ni181113211118 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda que "importava" cada mes d’Itàlia uns 30.000 euros en bitllets falsificats de gran qualitat que després col·locava fent compres en comerços de Nou Barris, a Barcelona, i de l’àrea metropolitana, i han detingut vuit persones.

Es tracta de l’organització de falsificació de moneda més activa de les detectades els últims anys, segons ha informat aquest dissabte la policia autonòmica, que ha destacat que l’alta qualitat de les falsificacions feia que els comerciants no les poguessin detectar i que només es descobrissin quan els bitllets arribaven als bancs.

El grup desarticulat, integrat per vuit homes d’entre 22 i 52 anys de nacionalitat marroquina, ghanesa, liberiana, pakistanesa i nigeriana, 'comprava' a Itàlia bitllets de 20, 50 i 100 euros, a raó d’uns 30.000 euros mensuals, que després introduïa en el circuit econòmic 'passant-los’ en comerços.

Les falsificacions eren dels últims bitllets emesos pel Banc Central Europeu, coneguts com a bitllets de la sèrie Europa.

L’operació policial es va iniciar el mes de setembre passat, al detectar-se un increment de les denúncies de comerciants de l’entorn de Barcelona, als quals els pagaven compres amb bitllets de 50 euros falsos, de manera que el 'passador' del bitllet s’emportava el producte que comprava i el canvi en bitllets de curs legal.

El passat dia 8 de març, els Mossos van detenir a l’aeroport del  Prat un dels membres de la banda, quan arribava a Barcelona procedent de Nàpols (Itàlia) amb 10.000 euros falsificats a la seva maleta.

Notícies relacionades

Després d’aquesta detenció, els Mossos van practicar cinc registres a Barcelona, Santa Coloma de Gramenet i Montcada i Reixac i van detenir la resta de membres de la banda i van agafar 9.100 euros falsificats més.

Tres dels detinguts ja són a la presó per ordre judicial, mentre que els altres cinc han quedat en llibertat amb càrrecs.