destacats del dia

Almenys 40 morts en l'atac en dues mesquites a Nova Zelanda i altres notícies que has de saber avui, en un minut

An injured person is loaded into an ambulance following a shooting at the Al Noor mosque in Christchurch, New Zealand, March 15, 2019. REUTERS/SNPA/Martin Hunter  ATTENTION EDITORS - NO RESALES. NO ARCHIVES     TPX IMAGES OF THE DAY

An injured person is loaded into an ambulance following a shooting at the Al Noor mosque in Christchurch, New Zealand, March 15, 2019. REUTERS/SNPA/Martin Hunter ATTENTION EDITORS - NO RESALES. NO ARCHIVES TPX IMAGES OF THE DAY / Stringer . (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Les cinc notícies que has de saber avui:

1) Atemptat terrorista en dues mesquites a Christchurch (Nova Zelanda). Almenys 40 persones han mort i desenes han resultat ferides quan diversos assaltants han entrat als temples i han disparat a boca de canó. Nova Zelanda parla d’"atemptat terrorista" sense precedents i Austràlia ha identificat un dels agressors com un "terrorista d’extrema dreta".


2) Trapero passa comptes al Suprem. El major dels Mossos va advertir de "conflictes greus" abans de l’1-O i va traçar un pla per detenir el president i el seu Govern.


3) El PP s'agafa al victimisme per frenar l’embolic sobre immigrants i adopció. Casado afirma que és una ‘fake new’ que ell vulgui canviar nadons per papers.

4) Detinguda una dona per matar i enterrar els seus fills a València. Es tracta d’un nen de tres anys i un nadó de cinc mesos que estaven desapareguts des de dimecres.

Notícies relacionades

5) Els joves protagonitzen avui una vaga, impulsada per Greta Thunberg per salvar el planeta. Aquesta jove activista sueca ha convertit la seva croada personal en una lluita mundial contra l’escalfament global que no escatima durs retrets als polítics.

5) Messi contra Cristiano i el domini de la Premier. El Barça, que encadena la seva 12a presència consecutiva en els quarts de final, és l’únic representant espanyol en el sorteig de la Champions d’aquest divendres.