Balanç

70 persones han mort a casa seva a Espanya aquest hivern, 8 més que l'anterior

Més de la meitat dels afectats són persones majors de 65 anys

incendio

incendio

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Entre el novembre i el febrer han mort 70 persones per incendi a la llar, 5 més que en l’hivern anterior. Són dades que s’han conegut durant el Congrés Internacional de Prevenció i Emergències, celebrat a Màlaga, i que situen Andalusia, amb 24 morts, la Comunitat Valenciana, amb 14, i Catalunya, amb 10, les zones amb més nombre de víctimes mortals.

Les xifres, difoses per la Fundació MAPFRE i l’Associació Professional de Tècnics de Bombers (APTB), posen de manifest un increment del 17% quant al nombre total de persones que han perdut la vida entre el novembre del 2018 i el febrer del 2019, amb un total de 82 de morts, 12 més que durant el mateix període de l’hivern 2017-2018.

Crida l’atenció el repunt de la sinistralitat mortal que ha tingut lloc al gener del 2019, que el converteix en un dels pitjors geners dels últims cinc anys, amb 28 víctimes mortals, davant les 13 que es van produir el 2018.

Notícies relacionades

Referent a morts en vivendes, si durant l’hivern passat es van produir 65 víctimes a tot Espanya, aquest any se n’han registrat un total de 70 (5 més que l’hivern passat), i es manté, a més, la tendència que més de la meitat dels afectats (51%) són persones majors de 65 anys.

Aparells productors de calor, al la sala d'estar i al dormitori

De les possibles causes conegudes d’aquests incendis, 18 persones haurien perdut la vida com a resultat d’un incident produït per un aparell productor de calor i sis a causa d’un cigarret mal apagat. Respecte al lloc on es va originar l’incendi, novament destaquen la sala d’estar i el dormitori, llocs on es produeixen més del 60% dels focs. D’altra banda, el 55% dels incidents es van produir a la nit.

Temes:

Incendis