A Fuenlabrada

Detinguts per haver fingit ser els pares d'un nadó confabulats amb la mare biològica

L'home va arribar a inscriure's falsament com a pare de la menor

poli

poli

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Agents de la Policia Nacional han detingut una parella que va intentar canviar la paternitat d’una nounada en un hospital de Fuenlabrada, i la mare biològica de la nadó, que es va volerdesentendrede la seva filla, segons ha informat aquest cos en un comunicat.

La mare biològica es va desentendre de la nena "des del primer moment"; mentre que un home va intentar registrar-se com a pare biològic en les proves mèdiques i la seva parella li va fer les primeres cures mèdiques.

Els fets van passar el 24 de febrer, quan una dona, després de donar a llum, es va desentendre totalment de les cures del nadó, fet que va alertar el personal de l’hospital, que, a més, havien detectat la presència d’una parella "sospitosa" dins de l’habitació. Aquests es van encarregar de la cura de la nounada, i van arribar fins i tot a tenir converses amb les infermeres sobre "quin nom triar per a la nena".

Davant d’aquests fets, l’hospital va contactar amb la Policia Nacional, que es va fer càrrec de la investigació. Els agents van determinar que l’home, a l’hora d’omplir la fitxa per a una prova mèdica, havia posat el seu propi nom com a pare de la nena per alterar la paternitat de la menor.

Engany als agents

Així, van intentar enganyar els agents en diverses ocasions, ja que en les primeres declaracions davant dels investigadors, la mare biològica i la parella mantenien l’engany i miraven de convèncer els agents que l’home era el pare biològic de la nounada.

Notícies relacionades

Els agents van constatar finalment que la mare no volia fer-se càrrec del nadó, la qual cosa va aprofitar el detingut per mirar d’apoderar-se de la nena. Per a això va acordar amb la mare que, després del naixement, ell es faria passar pel seu pare legítim, registrant-ho tot al seu nom. La parella del detingut va col·laborar en l’engany i es va fer càrrec de les cures inicials de la nena, per la qual cosa també va ser arrestada.

Les tres persones van ser detingudes i posades a disposició judicial, mentre que la petita ha quedat ingressada a l’hospital de Fuenlabrada, a l’espera de la decisió judicial.