Un total de sis activistes parlaran de la seva tasca humanitària en 11 municipis catalans

És la 8a edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que vol conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'integrar la defensa dels drets humans en la tasca quotidiana

rere

rere / Angel Garcia

1
Es llegeix en minuts
Efe

Sis activistes internacionals del Sàhara Occidental, el Salvador, Colòmbia, el Camerun i Itàlia donaran a conèixer el seu treball de defensa dels drets humans i conscienciaran sobre la importància del recolzament internacional cap a les seves lluites en 11 municipis catalans de l’1 el 6 d’abril.

Les activistes participaran en diverses activitats com xerrades, col·loquis i trobades de sensibilització organitzades durant els set dies de la seva visita a Caldes de Montbui, Cornellà de Llobregat, Mataró, Mollet del Vallès, Reus, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Ja és la 8a edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans que té dues edicions anuals: a la primavera i a la tardor, i s’amplia a 15 municipis per sensibilitzar sobre el paper dels defensors i defensores de drets humans.

La delegació d’activistes la formen la defensora salvadorenca dels drets de les dones Amanda Quijano i la investigadora salvadorenca que treballa per a la inclusió social de noies privades de llibertat Candy Chévez.

Notícies relacionades

Des d’Itàlia, la defensora peruana dels drets de les persones migrants Edda Pando explicarà la seva experiència vivint en la clandestinitat i el seu activisme en les migracions, mentre que el defensor dels drets del poble saharaui Hassanna Aalis mostrarà la seva lluita contra l’ocupació marroquina al Sàhara.

També el poeta, raper i activista Leonard Rentería donarà veu a la seva experiència enfortint les comunitats afrodescendents de Buenaventura, Colòmbia, i la denúncia de la corrupció des de la ràdio, i la defensora de drets de les dones, Sonia Mankongo descobrirà una trajectòria vital marcada per les injustícies masclistes.

Temes:

Drets humans