violència contra immigrants

Tres ferits en l'assalt a un centre de menors estrangers a Castelldefels

Un grup de 25 encaputxats ha agredit aquest cap de setmana joves migrants tutelats a Castelldefels

Un menor va haver de ser hospitalitzat i dos educadors van patir contusions, segons la Generalitat

zentauroepp47306979 11 03 2019 castelldefels mossos i guardiaurbana  ambiente tr190311142703

zentauroepp47306979 11 03 2019 castelldefels mossos i guardiaurbana ambiente tr190311142703 / Pau Mart Moreno

2
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segon incident violent en un centre de menors immigrants, els coneguts com ‘menes’, tutelats per la Generalitat, en menys de quatre dies. Si dimecres passat un home va entrar amb un matxet a un centre de Canet de Mar (el Maresme), dissabte un grup de 25 persones van assaltar un centre de menors de Castelldefels (el Baix Llobregat), provocant almenys tres ferits –un d’ells un menor que ha hagut de ser hospitalitzat– i nombrosos desperfectes. La Conselleria d’Afers Socials de la Generalitat traslladarà el cas a la Fiscalia especialitzada en delictes contra l’odi i la discriminació.

La nit del 9 de març, al voltant de dos quarts de deu de la nit, un grup de 25 persones encaputxades van assaltar una casa de colònies de Castelldefels que acull 35 menors estrangers que han migrat sols fins a Catalunya. Aquests agressors van causar “greus desperfectes” en aquest centre i van agredir almenys tres persones. Un menor va haver de ser hospitalitzat a l’hospital de Viladecans i dos educadors van patir contusions, però de caràcter més lleu. Just abans d’aquest incident, hi havia hagut una baralla entre els nois tutelats i joves de la localitat, que van acabar llançant pedres contra els migrants, segons ha avançat ‘El País’ i la Generalitat ha confirmat a través d’una nota de premsa.

Acusació particular

El conseller d’Afers Socials, Chakir el Homrani, ha titllat aquest acte com a “detestable”, “violent” i “intolerable” per “injustos i contraris al sentir majoritari de la societat catalana”. El Govern es personarà com a acusació particular en la causa, i ha manifestat també que reportaran el cas al fiscal especialista en delictes d’odi i discriminació.

Notícies relacionades

Aquest no és el primer atac que pateixen menors estrangers tutelats per la Generalitat. Dimecres passat un home va assaltar, ganivet en mà, una casa de colònies de Canet de Mar que acull menors estrangers no acompanyats. Una setmana abans, una desena de veïns ja va protestar contra la presència d’aquests joves atribuint-los la culpa dels robatoris i delinqüència en el municipi. La secretària general d’Infància de la Generalitat va titllar en aquell moment l’acte de “racista” i va demanar “calma”, especialment als partits polítics, que va acusar d’encoratjar l’odi i la protesta de la població.

Durant els mesos de gener i febrer el Govern ha acollit 428 menors estrangers no acompanyats, una xifra lleugerament superior als 314 atesos l’any passat durant el mateix període. El Govern preveu que aquest 2019 arribaran 5.500 menors, gairebé el doble dels que ho van fer l’any passat, i de moment el pressupost designat a aquesta partida continua sent un misteri.