VIOLÈNCIA

VÍDEO | Una baralla multitudinària desllueix el Carnaval de Rio

Va ser el disturbi més destacable de les celebracions d'aquest any

jnelm1rngezfgts3ufa7r41100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Milers de brasilers van viure aquest dimarts completament entregats als carrers de tot el país al goig del Carnaval, una festa popular que prometen postergar durant la resta de la setmana al frenètic compàs de la samba i altres ritmes. Gairebé no hi va haver ciutat al país en què les comparses no prenguessin els carrers, tot i que la festa va ser més intensa a Rio de Janeiro, el bressol del Carnaval brasiler i on alguns incidents van posar una nota dissonant a l’alegria de milers.

Un d’aquests episodis va tenir lloc durant la desfilada d’un 'bloco', com es coneix al Brasil les comparses, encapçalat per Ludmilla, una cantant pop famosa entre els més joves, que va acabar abans de temps a causa d’uns disturbis.

Notícies relacionades

Pel que sembla, els desordres van començar amb una baralla al mig de les desenes de milers de persones que seguien una carrossa en què cantava Ludmilla, cosa que va motivar la intervenció de la policia i va generar una estampida de gent que va causar diversos ferits, tot i que cap d’ells de gravetat.

Més enllà d’aquest incident i d’altres tumults menors, majoritàriament atribuïts a l’excés d’alcohol, la festa als carrers va transcórrer en pau i amb l’alegria que caracteritza els brasilers quan s’entreguen al seu festeig popular més gran.