32 municipis afectats

Els incendis forestals a Astúries s'eleven a gairebé un centenar

Més de 300 efectius participen en les tasques d'extinció

uoqvjutc8qclovdaz7qzk41100 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Astúries registra a primera hora d’aquest dilluns 97 incendis forestals en un total de 32 dels 78 municipis de la regió, davant els 77 focs que es comptabilitzaven ahir a la nit, segons informa el Servei d’Emergències del Principat d’Astúries (SEPA).

Al llarg d’aquesta jornada està previst que més de 300 efectius participin en les tasques d’extinció, entre els Bombers del SEPA, la Unitat Militar d’Emergències (UME), la Guarderia del Medi Natural, les Brigades d’Incendis Forestals (BRIF) i les empreses forestals.

A aquest dispositiu se suma una trentena de persones més en tasques de coordinació, atenció de trucades i planificació.

També està previst que el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació traslladi aquest dilluns a Astúries dos hidroavions i un helicòpter bombarder tipus Kamov, que se sumaran als quatre helicòpters que ja treballen en l’operació.

La sala del 112 Astúries va atendre aquest diumenge un total de 3.287 trucades i al llarg d’aquesta jornada de dilluns, fins a les 6 del matí, n’ha atès 407 més.

Risc extrem

L’índex de risc d’incendi forestal a Astúries és aquest dilluns de molt alt o extrem, a causa de les elevades temperatures i la baixa humitat, per això estan prohibides les cremes.

Notícies relacionades

Davant d’aquesta situació, el president del Govern, Pedro Sánchez, va telefonar aquest diumenge al cap de l’Executiu asturià, Javier Fernández, per oferir-li el recolzament de mitjans estatals per a la seva extinció.

L’UME va desplaçar ahir a la nit a Astúries 50 efectius amb sis autobombes i dos vehicles d'abastament.