el febrer passat

La família de la víctima de la violació múltiple de Sabadell denuncia que el sospitós escapat en va ser un dels autors

Es remeten a l'estudi toxicològic i lamenten que el jutge s'oposés al seu ingrés a presó i a decretar una ordre d'allunyament

sabadell / periodico

2
Es llegeix en minuts
Albert Segura

La família de la noia que el mes de febrer passat va patir una violació múltiple a Sabadell mostra el seu malestar davant les decisions judicials preses en el cas. Ho fan després que un dels detinguts s’hagi escapat, coincidint amb l’anàlisi  del seu ADN, que conclou que hauria sigut part activa en l’agressió sexual.

Així ho apunta la família en un comunicat en el que suposa el seu primer pronunciament públic sobre aquest judici. En aquest comunicat mostren el seu desacord amb part de les decisions del jutge, concretament amb la de deixar en llibertat provisional l’acusat abans de comptar amb els informes finals d’ADN i en la negació a decretar una ordre d’allunyament per als quatre detinguts, que van ser posats en llibertat. A tot això s’hi ha d’afegir que el jutge ha dictat una ordre de recerca per al sospitós, que no es va presentar a la cita obligada davant del jutge el passat 22 de febrer.

Concretament, el titular del Jutjat d’Instrucció número 2 de Sabadell va deixar el llibertat provisional l’home el 6 de febrer, després de sotmetre'l a ell i a la resta de detinguts a unes 40 rodes de reconeixement. Posteriorment, el dia 14 de febrer, es va remetre amb caràcter d’urgència un informe preliminar de l’Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, on s’indicava que existien indicis que ell era autor dels fets.

La família apunta que es tractava d’una compatibilitat en les anàlisis genètiques realitzades a la noia amb el perfil genètic de referència d’un dels investigats. Per això el jutge va cridar a buscar l’home i a traslladar-lo als jutjats, i per la qual cosa les acusacions van sol·licitar el seu ingrés a presó, però el jutge va decretar, una vegada més, llibertat provisional.

Aquesta va ser l’última ocasió en la qual es van tenir notícies del sospitós, perquè ja no es va personar en la seva cita obligada del dia 22 de febrer davant del Jutjat de Guàrdia de Sabadell. Posteriorment, el 27 de febrer va ser notificat d’urgència l’informe definitiu de l’Institut nacional de Toxicologia i Ciències Forenses, on es confirmaven les dades de l’informe preliminar. "La compatibilitat en les anàlisis genètiques realitzades de la nostra filla amb el perfil genètic de referència de l’investigat que ara es troba en recerca i captura", assenyala la família en el comunicat.

Notícies relacionades

La família també lamenta que malgrat que les acusacions van demanar al jutge una ordre d’allunyament i de no aproximació a la víctima, el jutge va denegar aquesta possibilitat, cosa que suposa un greuge per a la jove. En aquest sentit destaquen la situació de vulernabilitat de la noia, que no pot sortir sola al carrer per por.

Per la seva part, fonts judicials es remeten a la informació que ja s’ha fet, que remet l’arribada dels informes en una data posterior a la decisió de decretar llibertat provisional, i on mantenen que fins i tot s’estan estudiant els informes toxicològics realitzats.

Temes:

Violacions