operació policial

Cau la banda d'atracadors 'Els germans Dalton'

Estan especialitzats en assaltar entitats bancàries mitjançant l'ús d'armes de foc

dalton-conjunta-mossos-editado / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia i els Mossos han desarticulat la banda d’atracadors coneguda com 'Els germans Dalton', especialitzada en assaltar entitats bancàries. Els detinguts esperaven els treballadors de la sucursal a l’inici de la seva jornada laboral per lligar-los i emmordassar-los fins que obrien la caixa forta. També s’ha destapat un entramat de blanqueig de capitals que els arrestats utilitzaven per introduir en el tràfic legal els beneficis obtinguts en els assalts.

En l’operació s’han detingut, a més dels tres 'germans Dalton', unes 10 persones més, s’han recuperat gairebé 56.000 euros en efectiu i tres rellotges de gamma alta valorats en 118.000 euros entre altres efectes, i s’han esclarit dos atracaments comesos a Barcelona i Marbella (Màlaga). A més, en aquest últim, van comptar amb especialistes en l’obertura de caixes de seguretat que van utilitzar radials i eines electromecàniques. 

Un assalt a Barcelona i un altre a Marbella

La investigació es va iniciar l’any passat per tal d’identificar i detenir els autors d’almenys dos robatoris amb violència i intimidació amb armes de foc comesos en una entitat bancària de Barcelona i una altra de Marbella (Màlaga). A través de les indagacions es va arribar a la conclusió que es tractava del mateix grup.

Les declaracions de les víctimes descrivint els autors amb característiques físiques similars, així com el seu origen nacional i accent andalús van ser determinants per encarrilar la investigació sobre el grup d’atracadors malaguenys conegut com 'Els germans Dalton'. 

Notícies relacionades

A més, durant les indagacions es va poder advertir que l’organització estava preparant una nova acció de característiques semblants, i hi havia la possibilitat fins i tot que detinguessin un empleat bancari al seu domicili per posteriorment traslladar-lo a la sucursal i així realitzar l’atracament amb més seguretat i rapidesa. Davant la imminència d’aquest fet es van executar nou entrades i registres simultanis per determinar la participació dels investigats practicant la detenció de 13 persones.

En aquests registres es van poder recuperar en els diferents domicilis els diners en efectiu fruit de l’assalt investigat a Marbella, gairebé 56.000 euros. A més, es van trobar tres rellotges de gamma alta valorats en 118.000 euros, 18 grams de substància estupefaent (cocaïna), tres pistoles, dos revòlvers detonadors, 32 telèfons mòbils, quatre vehicles i tres motocicletes. Els detinguts han sigut posats a disposició judicial a Marbella.

Temes:

Robatoris