El BOE publica el canvi

L'aeroport de Barcelona-el Prat ja es diu Josep Tarradellas

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, presidirà aquesta tarda l'acte de presentació de la nova denominació

Un avió despega del aeroport de Barcelona.

Un avió despega del aeroport de Barcelona. / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat l’ordre, a instàncies del Ministeri de Foment, per la qual es modifica la denominació oficial de l’Aeroport de Barcelona-el Prat, que passarà a ser Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat per honorar la memòria del que va ser president de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement i respecte al seu paper històric i com a recordatori al seu llegat l’any del 30è aniversari de la seva mort.

La rellevància històrica de Tarradellas i el seu reconeixement per part de la societat espanyola és tan "inqüestionable" com "incontestable és el seu transcendent paper en la Transició espanyola i en la recuperació de l’autogovern català, als quals va contribuir amb el clima de diàleg i concòrdia que sempre va propugnar", argumenta l’ordre.

Precisament, aquesta tarda a Barcelona, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, presidirà l’acte de presentació de la nova denominació de l’aeroport a la T-2 B, acompanyat pel president d’AENA, Maurici Lucena, i farà entrega d’una placa commemorativa als familiars de Josep Tarradellas.

El de Lanzarote també canvia

Notícies relacionades

D’altra banda, l’aeroport canari de Lanzarote passarà a denominar-se Aeroport César Manrique Lanzarote per retre homenatge a la memòria i el llegat de l’artista canari, coincidint amb el centenari del seu naixement el 24 d’abril, per donar el seu nom a l’aeroport de l’illa que el va veure néixer.

Creador eternament vinculat a les Canàries, l’obra del pintor, escultor i artista canari està íntimament lligada a la defensa de l’ecologia i el medi ambient, a la "perfecta interacció entre l’expressió artística i la natura i a la imatge i projecció de l’exterior de les illes Canàries, de les quals va ser destacat ambaixador". També va contribuir a mantenir els valors paisatgístics de l’illa de Lanzarote i el seu desenvolupament sostenible.