OPERACIÓ POLICIAL

Detingudes vuit persones per assaltar la casa d'un empresari a Salou

La banda, composta per set homes i una dona, està especialitzada a cometre robatoris amb violència

zentauroepp46328231 mossos181224173928

zentauroepp46328231 mossos181224173928 / Robin Townsend

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra van detenir dimarts i dimecres vuit membres d’una organització criminal, set homes i una dona d’entre 21 i 44 anys, que van assaltar el domicili d’un empresari de Salou (el Tarragonès), ha informat la policia catalana en un comunicat aquest diumenge.

A més, els agents han comprovat que el líder de l’organització va cometre en solitari un robatori amb violència i intimidació en una perruqueria de Rubí (Barcelona) el novembre del 2018, quan presumptament va assaltar l’establiment amb un ganivet i es va emportar 5.200 euros.

La investigació es va iniciar el 25 de setembre, quan els Mossos van tenir coneixement que s’havia produït un intent de robatori al domicili d’un empresari de Salou en què cinc homes van abordar i van agredir el propietari de l’immoble quan tornava a casa seva, però no van culminar el robatori perquè el gos de la víctima els va dissuadir.

Organització criminal

Els agents van determinar que els cinc assaltants eren membres d’una organització criminal especialitzada en robatoris violents i que havien intentat robar al mateix empresari just el dia abans, però ho van desestimar per la presència de testimonis.

L’organització estava integrada per setze persones i comptava amb un líder i la seva mà dreta, que també participaven materialment en els robatoris, i altres subordinats que actuaven seguint les seves ordres, com la captadora d’objectius, els facilitadors de vehicles i dades, testaferros i els peons.

Els investigadors van confirmar que els autors de l’assalt havien estat vigilant i seguint la víctima dies abans, així van aconseguir informació de les rutines de l’empresari.

Notícies relacionades

Les detencions es van produir dimarts i dimecres a diferents localitats de Catalunya: un a Molins de Rei, dos a Martorell, un a Barcelona, dos a Rubí, un a Badalona (Barcelona) i un altre a Reus (Tarragona).

Tots els arrestats van passar a disposició judicial dijous i el jutge en va decretar la llibertat amb càrrecs, però la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.