SENTÈNCIA

24 anys de presó per a un violador reincident per agredir tres dones a Madrid

El reu va abordar les víctimes entre el 2015 i el 2017 en poblacions pròximes a la capital d'Espanya

undefined45959664 barcelona 19 11 2018  pol tica   concentraci n de jueces y f190105104318

undefined45959664 barcelona 19 11 2018 pol tica concentraci n de jueces y f190105104318

3
Es llegeix en minuts

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat un violador reincident a 24 anys de presó per agredir sexualment dues dones i intentar-ho sense èxit amb una tercera a la zona de la serra madrilenya, on residia en una cabana.

En la sentència, la Secció 30 de l’Audiència madrilenya considera Anghel D., de 47 anys i nacionalitat romanesa, com a autor de dos delictes d’agressió sexual, un en grau de temptativa, dos delictes lleus de lesions i un de robatori amb violència i intimidació. Els magistrats li apliquen l’agreujant de reincidència, ja que aquest home ja va ser condemnat el 2011 a sis anys de presó per violació i des del 24 de gener del 2017 està en presó provisional.

El tribunal considera provat que el 13 d’abril del 2015 l’acusat es va abalançar sobre una dona que passejava amb el gos per un parc a Alpedrete (Madrid) i la va arrossegar per la força a una zona pròxima, on la va amenaçar de mort i va intentar violar-la. Però va desistir de fer-ho quan dues dones es van aproximar al lloc i va fugir.

La segona víctima

La nit de Nadal del 2016, el processat va abordar la seva segona víctima quan aquesta caminava a Collado Villalba (Madrid) i la va persuadir perquè l’acompanyés a la cabana, però quan van arribar-hi la dona "va tenir por" i li va dir que estava cansada i que preferia anar-se’n a casa. Llavors el processat la va agafar i la va fer entrar a la vivenda, on la va tirar sobre una taula, la va colpejar a la cara i, dient-li que "callés o la matava", li va treure amb força la roba i la va violar. Després, li va robar 500 euros que portava a la bossa i la va acompanyar al carrer perquè agafés un taxi. La dona se’n va anar directament a un centre de salut.

L’última violació va tenir lloc deu dies després, el 3 gener del 2017, quan Anghel D. va agafar el mòbil d’un desconegut i va trucar a una dona que va accedir a prendre un cafè amb ell. Després, van anar passejant fins a la cabana, si bé ella va sentir por i va intentar fugir-ne dient-li que havia d’anar al lavabo. Però l’acusat li va treure un gibrell de sota del llit perquè hi fes les seves necessitats.

Va ser llavors quan ell li va voler treure la roba, cosa a la qual ella va respondre "no, no", però l’home li va dir que se n’anirien al llit, volgués o no, exhibint-li un ganivet mentre li deia que callés i li feia el senyal de tallar el coll; "això li va produir una gran por i, com que volia sortir de tot allò viva, va deixar" que la violés. Després d’agredir-la sexualment, la va portar abraçada fins a la casa, si bé quan estaven arribant al domicili, la dona va sortir corrents.

Falta de credibilitat

Notícies relacionades

En el judici, el condemnat va negar els fets i va defensar que les relacions sexuals amb les seves víctimes sempre van ser consentides. La sentència no dona cap credibilitat a la seva versió i destaca que "no s’entreveu cap estímul o provocació per part de les víctimes que hagués produït la reacció del processat i la comissió d’aquestes agressions sexuals. No es coneixien".

Igualment, nega l’exempció d’alteració psíquica perquè "en la data de les agressions sexuals no consta cap informe mèdic que indiqui patiment d’alguna patologia" i l’informe de presons parla d’"una persona amb poc autocontrol, agressiu i manipulador".