INVESTIGACIÓ OBERTA

Un home mor després d'una baralla al carrer a Barcelona

Els Mossos investiguen un homicidi que va passar el divendres 8 de febrer a la zona de lleure del Poblenou

«El van matar a cops», explica un amic de la víctima de 23 anys i originari de Mali

zentauroepp47067141 mamadou190222155757

zentauroepp47067141 mamadou190222155757 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen un homicidi que va passar divendres a la nit 8 de febrer a prop del carrer Almogàvers 122, la zona de lleure del barri del Poblenou (Barcelona). La víctima és Mamadou Haidara, un jove de 23 anys originari de Mali. Segons el seu entorn, va morir a cops després d’una baralla amb un grup de persones a qui es va enfrontar. La investigació està oberta i de moment no consten detinguts.

Els amics de Mamadou Haidara expliquen que el jove havia anat el 8 de febrer a la nit a la discoteca Razzmatazz de Barcelona amb un amic, però la discoteca ha negat que arribessin a entrar a la sala. De fet, expliquen que neguen l’entrada a les persones que practiquen la venda ambulant a la zona, que es tracta d’aquest cas.

Baralla al carrer

La baralla va passar en ple carrer, segons el seu entorn. Mamadou es va enfrontar a un noi pakistanès, que segons els amics de la víctima, venia llaunes de cervesa. Aquestes mateixes persones expliquen que un amic de la víctima va intentar dissuadir-lo de la baralla. L’altra persona amb qui s’enfrontava va trucar per telèfon a uns amics que es van presentar a l’escena de la baralla poc després. L’amic de Mamadou va poder reaccionar ràpid i es va posar a córrer, però el noi mort no va poder. "El van matar a cops", explica Saryo Bosang, un amic del malaguanyat malià.

Notícies relacionades

Lluís Torrens, gerent de Razzmatazz, ha explicat a EL PERIÓDICO: "Quan vam veure l’agressió vam alertar una ambulància, perquè l’home estava inconscient i amb ferides al cap. El noi va morir a l’hospital on va ser traslladat".  Torrens ha declarat que la discoteca va cedir als Mossos imatges de l’exterior de la sala, "però les càmeres no van arribar a captar la baralla perquè no arriben fins al lloc on va passar".  

Aquesta tarda, amics i familiars de Mamadou s’han manifestat al parc de la Ciutadella per demanar "justícia". El seu pare, Sadio Haidara, ha explicat que el seu cos jeu a la seu de l’Institut de Medicina Forense, on li van practicar l’autòpsia. Volen repatriar el seu cos a Mali, tot i que no tenen diners per costejar-lo.