Aval majoritari al diàleg amb els independentistes i altres notícies que has de saber avui, en un minut

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Més de la meitat dels espanyols estan a favor que es dialogui amb els independentistes. Entre el diàleg i la mà dura, els espanyols es decanten majoritàriament pel primer, tot i que queda clar que l’assumpte genera una gran controvèrsia, segons el sondeig del Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) per a EL PERIÓDICO.


2) Rodalies, 10 anys d’un traspàs amb fiasco. La cessió de part de la gestió a la Generalitat amb prou feines ha millorat un servei castigat una altra vegada pels accidents i les avaries. Els experts recepten més diners per a inversions i manteniment, un organisme coordinador i abandonar les baralles polítiques.


3) L’execució d’Edu Colmena al Baró de Viver. Aquest home, assassinat pels 'Santiago', va ser l’únic que no es va deixar acovardir per un clan de delinqüents. La seva família lamenta que la policia no fes res davant del que era un crim anunciat.


Notícies relacionades

4) Els Mossos investiguen la troballa d’un cos a la platja de la Barceloneta. El cadàver d’una dona d’uns 40 anys, a prop de l’aigua però a la sorra, va ser trobat cap a les 3.15 hores de la matinada. A l’espera de l’autòpsia, que es fa avui, la policia autonòmica ni confirma ni descarta la hipòtesi de l’assassinat.


5) El Barça Lassa guanya la Copa del Rei en una de final d’infart. Una cistella de Tomic en l’últim segon de la pròrroga, concedida pels àrbitres, revalida el títol blaugrana (93-94).