El PSOE guanya però les dretes pugen i altres notícies que has de saber avui, en un minut

sondeo gesop escanos febrero 2019

sondeo gesop escanos febrero 2019

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Enquesta eleccions generals: El PSOE guanya però les dretes pugen. Sánchez avantatja còmodament Casado, però la caiguda de Podem li complicaria la governabilitat. El PP també s’enfonsa en favor de Ciutadans i Vox, que podria ser la tercera força en escons.


2) Manifestació a Barcelona contra el judici al procés.  Unes 200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana –500.000 a ulls dels organitzadors–, s’han concentrat sota el lema ‘L’autodeterminació no és delicte’ en un tram d’uns tres quilòmetres i mig per mostrar la seva repulsa a l’arrencada de la vista que ha assegut al banc dels acusats dotze líders que van impulsar l’1-O. 


3) Balanç de 12 anys de mesures preventives contra l’ablació a Catalunya. L’any passat, els Mossos van evitar 15 mutilacions genitals de menors d’origen africà. Assiatou Diallo, que va patir una ablació, dona testimoni d’aquest drama que encara amenaça moltes nenes.


Notícies relacionades

4) Presó per als pares del nadó maltractat a Tarragona. La parella, detinguda dijouspassat, està acusada d’un delicte de lesions i un altre de maltractament habitual. El pare ja va ser investigat per maltractaments a un altre fill, tot i que el cas es va acabar arxivant per falta de proves.


5) Un Barça molt gris guanya de penal el Valladolid (1-0)