Presumpte maltractament infantil

Els Mossos detenen els pares del nadó presumptament maltractat a Montblanc

El menor, de poc més d'un mes de vida, està ingressat «greu» a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona

Els pares tenen 21 i 22 anys i el Govern anuncia que es personarà en la causa judicial

zentauroepp18359350 tarragona  tarragon s  18 02 2012     vistas genericas del h170608185211

zentauroepp18359350 tarragona tarragon s 18 02 2012 vistas genericas del h170608185211 / Vistas genericas del hospital Joan XIII de Tarragona

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut el pare, de 21 anys, i la mare, de 22, d’un nadó que ahir va ingressar en estat “greu” a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona. La Generalitat també ha retirat la custòdia als pares del menor, de tan sols un mes de vida. En el transcurs d’unes proves, els metges van detectar en el petit alguna lesió que seria compatible amb maltractaments, segons ha informat l’ACN. El govern es personarà com a acusació particular en la causa, que investiguen els Mossos d’Esquadra.

La policia catalana acusa el pare i la mare, veïns de Montblanc, d’un delicte de lesions i un altre de maltractament en l’àmbit familiar. Els fets van passar al municipi de la Conca de Barberá, on resideix la família, i la investigació la porta la Comissaria de Valls. No obstant, els pares estan en dependències policials de Tarragona, ja que va ser l’hospital tarragoní, que va visitar el nadó d’urgències, el que va donar la veu d’alarma.

Notícies relacionades

Com és habitual, el centre hospitalari va activar el protocol previst en aquests casos i va posar el cas en coneixement de la policia i de la Direcció general d’atenció a la infància (DGAIA). Els equips de la DGAIA van valorar el cas i avui el Govern ja ha assumit la tutela del menor, que es troba hospitalitzat amb un pronòstic “greu”.

Fonts de la família del nadó han desmentit a TarragonaDigital.com les acusacions de possible maltractament al nadó. Segons la seva versió, els pares l’haurien portat a urgències per un cas de «fongs a la boca» del menor, que serien els causants de les marques i les taques que presenta a la pell. Aquesta reacció cutània, expliquen les mateixes fonts, hauria començat a aparèixer de manera progressiva una vegada la família ja era al Joan XXIII.