Narcotràfic

Detinguda la dona d'Antonio Tejón, líder de Los Castañas

L'operació Trapera al Camp de Gibraltar se salda amb 29 arrestats i tres mil quilos d'haixix intervinguts

guardiacivil

guardiacivil

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La dona d’Antonio Tejón, un dels dos germans que lideraven el clan de Los Castañas fins que van ser empresonats l’any passat, va ser detinguda aquest dimarts enl’operació contra el narcotràfic que la Guàrdia Civil va posar en marxa contra aquesta organització, una de les més conegudes del Camp de Gibraltar.

La dona i el fill de Tejón figuren entre les 29 detencions efectuades en l’operació Trapera per haver assetjat persones de l’entorn d’Antonio i Francisco Tejón, líders del clan de Los Castañas a la presó, segons han confirmat fonts de la investigació.

En l’operació han sigut intervinguts uns cent farcells d’haixix, que suposen uns tres mil quilos d’estupefaent, que la xarxa havia intentat introduir per les costes de Huelva i Màlaga. La pressió policial al Camp de Gibraltar ha portat les xarxes a desplaçar a altres zones limítrofes els desembarcaments de les partides d’haixix que traslladen des del Marroc en les narcollanxes.

L’operació Trapera és, segons va destacar ahir el delegat del Govern a Andalusia, Alfonso Rodríguez Gómez de Célis, la més gran desenvolupada des de la posada en marxa del pla de lluita contra el narcotràfic al Camp de Gibraltar.

'Messi de l’haixix'

Aquest nou cop als successors de Los Castañas, del qual, segons fonts pròximes a l’operació, s’han escapat alguns membres de la xarxa, es produeix tot just dues setmanes després que els ‘hereus’ d’Abdellah el-Haj, conegut com el‘Messi de l’haixix’ per haver liderat l’organització que més estupefaent introduïa des del Marroc, caiguessin en una altra important operació.

En aquesta ocasió, la Policia i l’Agència Tributària van arrestar 17 persones, entre els quals Emilio José Mazuelo, àlies ‘Emilio el Moro’, considerat la mà dreta d’Abdellah el-Haj i el seu presumpte successor.

Notícies relacionades

El líder es va entregar fa un any a la Policia, després d’arribar a un pacte amb la fiscalia pel qual, després d’abonar una fiança de 80.000 euros, va quedar en llibertat el novembre del 2017 a l’espera de ser jutjat, situació en què continua avui.

Els detinguts en l’operació Trapera passaran aquest dijous a disposició judicial. Alguns d’ells han sigut enviats directament a la presó de Botafuegos, ja que tenen pendents ordres d’altres sumaris.