Al barri de Sants

L'estafa del 'tocomocho': estafada una àvia a Barcelona

Els Mossos detenen un individu que va enganyar una dona de 78 anys amb un cupó de loteria suposadament premiat

dwyhubnx4aaaq1p

dwyhubnx4aaaq1p

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos van detenir el 30 de gener un home de 57 anys per haver utilitzat l’estafa del ‘tocomocho’, en què s’enganya la víctima amb cupons de loteria suposadament premiats, per estafar una dona de 78 anys al barceloní barri de Sants.

En un comunicat, la policia catalana ha detallat aquest dimarts que va ser un agent fora de servei que va posar els investigadors sobre la pista del presumpte estafador, ja que va alertar que havia vist com un vehicle que circulava per la C-32 tirava una bossa per la finestra.

Quan una patrulla li va donar l’alto al peatge de Vallcarca, al Garraf, van trobar a l’interior del vehicle 26.300 euros en efectiu, joies i un necesser amb dues perruques.

A part de comprovar que l’home, de nacionalitat espanyola i veí de Madrid, tenia pendent una ordre de detenció per part de la Policia Nacional, els investigadors també van poder recuperar els objectes amb una denúncia per estafa que s’estava tramitant en aquell moment a la comissaria de Sants-Montjuïc de Barcelona.

Més implicats

L’estafa del ‘tocomocho’ se sol practicar en grup, per això no es descarta que es produeixin més detencions relacionats amb el mateix il·lícit.

En aquest tipus d’estafa, un dels delinqüents aborda la víctima i li ofereix un bitllet de loteria agraciat, per un valor inferior al pot, al·legant que per algun motiu no el pot cobrar.

Notícies relacionades

Per donar-li més veracitat, apareix un segon estafador (el ganxo) que sol confirmar l’autenticitat del cupó a l’exhibir una llista falsificada de bitllets premiats o ‘pampa’, i fins i tot s’ofereix a compartir-lo a mitges amb la víctima.

Si és necessari, acompanyen la víctima fins a una entitat bancària o fins al seu domicili perquè obtingui diners o joies, i després marxen amb qualsevol pretext i deixen la víctima amb el bitllet sense premi.