Un any i mig de presó

Condemnat un metge que va emetre 268 receptes a nom de la seva sogra

Els medicaments eren per als seus fills i la seva dona

farmacotrina

farmacotrina

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Un metge acusat d’un delicte d’estafa i falsedat per emetre 268 receptes a nom de la seva sogra quan en realitat els medicaments eren per als seus fills i la seva dona, ha acceptat una condemna d’un any i mig de presó, un any d’inhabilitació per a l’exercici mèdic dins de la funció pública i una multa de 900 euros, segons han informat fonts judicials.

L’acusat ha reconegut els fets en la vista celebrada aquest dimarts a la Secció Primera de l’Audiència Provincial de Cantàbria, i ha arribat a un acord amb la fiscalia, que inicialment va sol·licitar quatre anys i mig de presó, a més d’una multa de 6.750 euros i inhabilitació per a l’exercici d’ocupació o càrrec públic, professió o ofici relacionat amb la medicina.

Les receptes van ser emeses entre el gener del 2013 i el març del 2017, aprofitant que l’aportació al sistema de salut que corresponia a la seva sogra era del 10%, mentre que el que havien de pagar la seva dona i fills –a nom dels quals s’haurien d’haver fet les receptes– suposaria el 50% del valor dels fàrmacs.

Notícies relacionades

Els medicaments prescrits sumaven un import de 8.143 euros i el perjudici estimat és de 3.163 euros, quantitat que ja ha consignat l’acusat, que va reconèixer els fets abans que s’iniciés el procediment judicial.

El Ministeri Públic el considera autor d’un delicte continuat de falsedat en document oficial en concurs amb un delicte continuat d’estafa, amb la concurrència de dos atenuants: la de confessió i la de reparació del mal. 

Temes:

Médicos