a igualada

Detingut per manipular caixers per quedar-se amb els diners dels clients

Se li atribueixen 12 robatoris a poblacions de les comarques de les Garrigues, el Segrià i el Pla d'Urgell

dwyhubnx4aaaq1p

dwyhubnx4aaaq1p

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra han detingut en Igualada (Anoia) un home de 41 anys que presumptament manipulava caixers automàtics de bancs perquè s’“empassessin” els diners sol·licitats pels clients, que més tard recuperava retirant les plaques metàl·liques que col·locava a les ranures.

La policia catalana ha informat avui que de moment s’atribueix al detingut la comissió de 12 robatoris en caixers amb el mètode conegut com a ‘cash trapping’, que consisteix a col·locar al dispensador de bitllets dels caixers una pàtina de metall que impedeix que surtin.

Quan el client abandona el caixer pensant que està espatllat, el delinqüent retira el dispositiu de metall i recupera els bitllets, que s’havien quedat enganxats a la pàtina.

Els Mossos li atribueixen dotze robatoris d’aquest tipus comesos entre els mesos de juliol del 2018 i gener del 2019 a poblacions de les comarques lleidatanes de les Garrigues, el Segrià i el Pla d’Urgell.

En el registre del seu domicili, els agents van trobar plaques metàl·liques, cola, dissolvents i altres eines utilitzades per col·locar les pàtines als caixers.

Notícies relacionades

El detingut és un home de nacionalitat romanesa, veí d’Igualada, que es desplaçava a les localitats lleidatanes veïnes per cometre els robatoris i que té nombrosos antecedents per fets similars.

Els Mossos recomanen els ciutadans que es posin en contacte amb el telèfon d’assistència del seu banc o amb el 112 si detecten una avaria en un caixer o qualsevol objecte estrany.

Temes:

Robatoris