Mobilització mundial

Trobada a Austràlia la sang rara que es buscava per a una nena amb càncer dels EUA

Està previst que la petita, de 3 anys, se sotmeti a un trasplantament de medul·la òssia dilluns que ve

zainab

zainab

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un banc de sang dels EUA va anunciar aquest dijous que ha trobat a Austràlia un donant de sang compatible amb la de la Zainab, una nena del sud de Florida que pateix de càncer i que avui fa anys.

El banc de sang OneBlood va detallar que la Zainab, de 3 anys, en comptes de celebrar a casa el seu aniversari és a l’hospital rebent tractaments intensius de quimioteràpia i es preveu que se sotmeti a un trasplantament de medul·la òssia dilluns que ve.

L’entitat va començar a finals de l’any passat una campanya internacional en recerca de descendents de pakistanesos, iranians o hindús sense l’antigen Indian B a la sang, i ha trobat fins ara cinc persones compatibles d’entre uns set i deu "donants sòlids" que necessita.

Segons OneBlood, la sang ha de ser tipus A o O i els donants han de ser fills "100%" de pare i mare de les esmentades nacionalitats, sense l’antigen esmentat.

Proves de compatibilitat

Un antigen és qualsevol substància que provoca que el sistema immunitari produeixi anticossos contra si mateix.

Les transfusions de sang jugaran un paper important per recolzar les necessitats de la nena a llarg termini.

El Programa de Donants Rars dels EUA (ARDP, en anglès) va informar de la donació OneBlood, que va realitzar les proves de compatibilitat i va confirmar que el donant és totalment compatible amb la Zainab.

Almenys 3.500 unitats de sang han sigut examinades com a part de la gran acollida que ha tingut la campanya.

La menor necessita donacions de sang per poder sobreviure al tractament de quimioteràpia i "poder matar" el neuroblastoma, un càncer que ataca les cèl·lules nervioses.

Notícies relacionades

A la sang de la Zainab li falta l’antigen Indian B, i per això el seu organisme atacarà la sang de transfusions que el continguin.

A la menor li van detectar el càncer el 2018 i ni la sang de la seva mare ni la del pare són compatibles. 

Temes:

Càncer