Peticions per a la regulació dels VTC

Els taxistes tornen a treballar després de 16 dies de vaga i sense aconseguir les seves reivindicacions

Van decidir aquest dimarts en referèndum que s'aixecaven les aturades amb un 53,9% dels vots

taxi / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els taxistes madrilenys han tornat a treballar aquest dimecres després de 16 dies de vaga indefinida i sense haver aconseguits les reivindicacions que reclamaven al Govern regional per regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC). 

Tot i que l’aturada s’aixecava a les 6 hores, ja des d’ahir a la nit es podien veure taxis disponibles pels carrers de la capital de l’Estat. També les zones de taxis de les estacions com la d’Atocha i l’aeroport Adolfo Suárez-Madrid Barajas presentaven normalitat des de primera hora. 

Els taxistes van decidir aquest dimarts en referèndum aixecar la vaga indefinida al decantar-se per això el 53,9% dels professionals del sector (4.233) davant de l’altre 44,9%, que optava per continuar amb la vaga (3.522 vots). Es van comptabilitzar 60 vots en blanc i 28 de nuls. 

Mesures de la Comunitat

La Comunitat de Madrid ha plantejat una sèrie de mesures dirigides directament al sector i a fi de no haver d’acabar amb els VTC. D’aquesta manera, plantegen, en lloc de les limitacions de les 16 hores per treballar, poder ampliar a 24 hores, o passar del vehicle de 7 places a 9. 

També se’ls ofereix la possibilitat que hi hagi trajectes compartits o una tarifa fixa, a la qual després es puguin aplicar descomptes. El president de la Comunitat, Ángel Garrido, s’ha alegrat que els taxistes "tornin a treballar" i ha lamentat que hagin estat "mal assessorats" per uns quants. 

El sector no ha aconseguit que la Comunitat redactés un projecte de llei que contemplés la precontractació temporal –van arribar a plantejar que fos d’una hora– o la prohibició de la captació dels clients al carrer. 

Concentracions

Notícies relacionades

Durant aquests 16 dies d’aturades, els taxistes s’han concentrat davant la seu del PP, al carrer Génova, i a la Puerta del Sol, on hi ha el despatx d’Ángel Garrido. També van col·lapsar el recinte firal coincidint amb la celebració de la Fira Internacional del Turisme, Fitur, i van tallar en diverses ocasions les carreteres limítrofes, com l’M-40. 

Amb la finalitat a la vaga indefinida, els set companys que mantenien una vaga de fam des de fa onze dies, i que estaven instal·lats al carrer Payaso Fofó, a Vallecas, també ho deixen.