Per carta i dos mesos abans

Trànsit t'avisarà quan estigui a punt de caducar-te el carnet

L'objectiu de la iniciativa, que el Govern del PP va suprimir, és reduir el percentatge de conductors que circulen amb un permís caducat

undefined41558162 barcelona  11 1 2018 barcelona fracasa en su lucha contra el181102153914

undefined41558162 barcelona 11 1 2018 barcelona fracasa en su lucha contra el181102153914 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) remet des d’aquest dimarts als conductors el permís de conducció dels quals caduqui al cap dos mesos una carta per advertir-los que la vigència del seu carnet s’està a punt d’acabar.

L’objectiu de la iniciativa, que el Govern del PP va suprimir, és reduir el percentatge de conductors que circulen amb un permís caducat i que s’estima en un 10%, segons informa la DGT i tal com va avançar la setmana passada al Congrés el seu director, Pere Navarro.

Durant aquest any s’enviaran 2.750.000 cartes que es remetran amb dos mesos d’antelació a la data de vigència del permís. Per als conductors el carnet dels quals els caduqui al març, l’avís els arribarà aquest mes.

Trànsit recorda que el període de vigència dels permisos AM, A1, A2, A, B i llicències de conducció és de 10 anys fins als 65 anys, i a partir d’aquesta edat, la renovació es realitza cada 5 anys. 

Sense desplaçar-se a Trànsit

Per als permisos professionals (C, C1, D, D1, EC, EC1, ED, ED1...) es renovarà cada cinc anys mentre el titular no tingui els 65 i cada tres anys, a partir d’aquesta edat. 

A la carta s’informa el conductor que pot renovar el seu permís de conduir sense necessitat de desplaçar-se fins a les direccions provincials de trànsit, acudint als centres de reconeixement de conductors. 

En aquests centres el conductor ha de presentar el DNI, passaport o targeta de residència en vigor, i després de realitzar-lil’exploració mèdica i fer-li una fotografia, firmarà la sol·licitud de pròrroga i abonarà les taxes corresponents (24,10 euros).

Notícies relacionades

Les persones de més de 70 anys no paguen taxes i quan per raons mèdiques la pròrroga és per un termini inferior a l’establert, els preus de les taxes són els següents: fins als quatre anys de renovació, 19,30 euros; fins a 3 anys, 14,50 euros; fins a 2 anys, 9,70 euros i fins a un any o menys, 4,90 euros.

Realitzada la renovació, se li entregarà una autorització provisional per conduir a Espanya, que tindrà un termini de validesa de 90 dies. Abans que finalitzi aquest termini rebrà al seu domicili i per correu postal el nou carnet de conduir.