Es declara en rebel·lia

L'artista Abel Azcona planta el jutge de Berga que l'investiga per escriure 'pederàstia' amb hòsties

Se l'acusa d'un presumpte delicte de profanació i contra els sentiments religiosos

Ha remès una carta des de Colòmbia declarant-se en rebel·lia

zentauroepp46838590 azcona190205151152

zentauroepp46838590 azcona190205151152

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Abel Azcona, l’artista acusat d’haver escrit el 2016 la paraula ‘pederàstia’ amb hòsties consagrades en una ‘performance’ en un antic convent de Berga (Barcelona) ha plantat aquest dimarts el jutge, que l’investiga pelsdelictes de profanació i contra els sentiments religiosos.

Segons han informat a Efe fonts judicials, Azcona, natural de Pamplona, no ha anat a la citació judicial d’un jutge de Berga, que el va imputar a causa d’una querella interposada per l’Associació Espanyola d’Advocats Cristians.

La querella la va presentar aquesta associació arran d’una 'performance' que l’artista va muntar el maig del 2016 a l’antiga capella del Convent de Cal Rosal, ara reconvertit en un centre de creació artística, i que prèviament havia exhibit a Pamplona.

Els querellants van denunciar que Azcona va utilitzar per a la seva ‘performance’ hòsties consagrades que havia sostret prèviament de diverses eucaristies per dibuixar la paraula ‘pederàstia’, en al·lusió als nombrosos casosd’agressions sexuals a menors que sotgen l’Església catòlica a tot el món.

Es declara en rebel·lia

El jutge va acordar citar per avui Azcona en dependències judicials per prendre-li declaració com a investigat en el marc de la causa que va obrir pels delictes de profanació i contra els sentiments religiosos.

Notícies relacionades

No obstant, l’artista no ha comparegut al jutjat, davant de la qual cosa Advocats Cristians ha demanat que se’l citi de nou i, si torna a plantar el jutge, se li imputi també un delicte d’obstrucció a la justícia.

Segons ha detallat Advocats Cristians en un comunicat, l’artista ha remès una carta des de Colòmbia declarant-se en rebel·lia, per la qual cosa demanaran la seva extradició perquè pugui comparèixer davant del jutge. Ho ha explicat també a Facebook.

Temes:

Pederàstia