El capellà de Constantí va abusar de nens durant dècades i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46815754 constanti 31 1 2019   els pets en su estudio joan reig  llui190203192928

zentauroepp46815754 constanti 31 1 2019 els pets en su estudio joan reig llui190203192928 / GUILLEM SANCHEZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Nou escàndol de pederàstia a l’Església catalana: el capellà de Constantí va abusar de nens durant dècades. Joan Maria Ramon, una de les víctimes, explica els atacs sexuals que van patir els escolans. El bateria d’Els Pets,  Joan Reig, explica també a EL PERIÓDICO que va patir aquest calvari i revela que la cançó 'Corvus' parla d’aquesta terrible experiència.


El germà Andreu Soler, amb un jove escolta. / IMATGE DEL LLIBRE 'ESCOLTISME I MONTSERRAT’

2) Ascendeixen a vuit les víctimes de Montserrat que han explicat els abusos sexuals que van patir. Delfí Urgelés, de 65 anys, narra a EL PERIÓDICO que el monjo Andreu Soler també el va sotmetre a tocaments genitals.


Manifestació dels partidaris de Guaidó, a Caracas / AFP / FEDERICO PARRA

3) El president veneçolà, Nicolás Maduro, continua no fent cas de l’ultimàtum d’Europa, que venç aquest dilluns, perquè convoqui eleccions legislatives i queda encara més aïllat. Espanya i altres països de la UE reconeixeran l’autoproclamat Juan Guaidó com a president interí.


Una manifestació contra la sentència de 'La manada’, a Barcelona, l’abril passat / FERRAN NADEU

Notícies relacionades

4) Els Mossos investiguen una presumpta violació múltiple a Sabadell. Una noia de 18 anys va denunciar aquest diumenge que, després de sortir amb un grup d’amigues, va acabar en una nau industrial abandonada en què tres homes van abusar d’ella, en presència de tres més. La policia els va detenir a tots.


5) Avui se celebra el Dia Mundial del Càncer. Un de cada dos homes i una de cada tres dones desenvoluparan la malaltia. Els metges aconsegueixen salvar el 60% d’afectats i insisteixen a invertir en recerca.