Campanya de seguretat

La DGT intensifica la vigilància del transport escolar

Des d'aquest dilluns fins divendres els agents inicien una campanya d'inspeccions

zentauroepp13944593 primeras aglomeraciones de vehiculos en el primer dia de ini171207131942

zentauroepp13944593 primeras aglomeraciones de vehiculos en el primer dia de ini171207131942

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció General de Trànsit (DGT) intensificarà la vigilància del transport escolar aquesta setmana amb una campanya en què es verificaran l’ús del cinturó de seguretat, la velocitat, el consum d’alcohol i drogues al volant, temps de descans i documentació de vehicles i conductors

Des d’aquest dilluns fins divendres els agents intensificaran les inspeccions per comprovar que les autoritzacions i documents d’aquests autocars són els correctes per a la prestació del servei.

Així mateix verificaran que les condicions tècniques i els elements de seguretat dels vehicles són els que exigeix la normativa, així com els requisits especials que han de complir els conductors, com el permís per conduir aquests autobusos i els temps de conducció i descans.

Segons informa la DGT les xifres de sinistralitat anuals reflecteixen que és un sector segur, però recorda que, segons l’Observatori del Transport de Viatgers per Carreteres del Ministeri de Foment, cada dia al voltant de 630.000 alumnes utilitzen l’autobús escolar per anar a l’escola i tornar a casa.

Velocitat i distraccions

Amb aquest tipus de campanyes la DGT vol, a més, recordar als pares i mares el dret d’exigir als centres educatius que els autobusos que s’encarreguin del transport escolar compleixin tots els requisits normatius.

La velocitat inadequada i les distraccions són les principals causes dels accidents en què hi ha implicats aquests vehicles.

Per això durant aquesta campanya es controlarà especialment que se circula a la velocitat permesa i que no es fa ús del telèfon mòbil o d’altres aparells que suposin una distracció. També s’incrementaran els controls d’alcohol i altres drogues entre els conductors.

El 90 per cent dels accidents que es produeixen durant el transport escolar tenen lloc en el moment de pujar o baixar del vehicle o just en els instants immediats.

Cinturons

En molts casos es tracta d’atropellaments causats per una distracció del menor, del conductor de l’autobús escolar o dels pares.

Per evitar aquests accidents la DGT recomana als pares respectar les parades, anar-hi amb prou temps i no esperar els nens a l’altre costat de la calçada.

Notícies relacionades

A causa de la importància que té utilitzar els cinturons de seguretat en cas d’accident es prestarà especial atenció al seu ús en aquells autobusos escolars que els portin instal·lats. 

Actualment més del 60% d’aquest tipus de vehicles ja els tenen incorporats i des de l’octubre del 2007 es denega la matriculació a qualsevol autobús que no porti instal·lats aquests sistemes de retenció.