Set anys de presó

Presó per a dos policies francesos per violar una turista en una comissaria

Ella va reiterar al llarg del judici que tres homes van participar en l'atac, però només dos han pogut ser identificats

46782234 60

46782234 60 / ERIC FEFERBERG (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Efe

El Tribunal d’Apel·lació de París va condemnar aquest dijous a set anys de presó dos policies francesos per haver violat l’abril del 2014 una turista canadenca en una de les dependències de la Prefectura de Policia de París.

Proves d’ADN i l’anàlisi dels telèfons dels agents van contribuir a la seva condemna en aquest procés, en què, en les tres setmanes d’audiència, s’ha qüestionat el testimoni de la víctima per haver abusat de substàncies en el passat o perquè havia sigut vista en actitud afectuosa amb ells hores abans dels fets.

Després d’haver-se conegut en un bar, la víctima, Emily Spanton, de 39 anys, i els acusats, Antoine Quirin i Nicolas Redouane, de 40 i 49, van anar passada la mitjanit a les estances de la prefectura, on també hi ha la seu de les Brigades de Recerca i Intervenció (BRI, per les sigles en francès), cos a què pertanyien els agents.

En estat de xoc

Spanton va arribar "titubejant, però contenta", segons alguns testimonis, i va sortir-ne dues hores més tard en estat de xoc i afirmant haver sigut violada. Ella va reiterar al llarg del judici que tres homes van participar en l’atac, però només dos han pogut ser identificats.

Els expolicies han mantingut la seva innocència al llarg del procés, en què s’enfrontaven a una possible pena de 20 anys per violació en grup.

Els seus advocats van presentar el testimoni de l’exmarit de Spanton, en videoconferència des del Canadà, que va declarar que la dona "desapareixia durant dies, prenia drogues i sortia molt de festa".

Missatges dels acusats

"Me’n vaig anar a l’altre extrem del país per allunyar-me d’ell i desintoxicar-me", es va defensar ella, segons recull Europe 1.

Per l’advocat general, Philippe Courroye, representant de la fiscalia en el procés, els policies van abusar de la vulnerabilitat d’una estrangera, altament alcoholitzada.

"Estic profundament convençut que durant la nit del 22 al 23 d’abril Emily Spanton va ser víctima d’actes sexuals als locals de la BRI", va dir aquest dimecres en declaracions recollides per la cadena France 24.

Notícies relacionades

El 2016 la Justícia va arxivar el cas, una decisió contestada per la fiscalia i l’acusació, que van lamentar les ombres de la investigació, com que aquella mateixa nit, després de la denúncia, els agents se n’anessin a casa sense que se’ls fessin proves d’alcoholèmia o que no es protegís l’escena del crim.

Finalment, els missatges d’un dels acusats convidant un altre policia a "unir-se a l’orgia" i les restes de semen trobades a la vagina van prevaler per a la Justícia, juntament amb els testimonis de la víctima i dels que recorden l’estat en què va sortir d’aquestes dependències.