Estafes per telèfon

El fals advocat que enganya pares amb la detenció dels seus fills continua actuant a Barcelona

Els últims dies ha intentat estafar una desena de persones, principalment persones grans i de l'Eixample

zentauroepp46147771 mujer agresiones181205202321

zentauroepp46147771 mujer agresiones181205202321 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ho va denunciar EL PERIÓDICO al desembre i continua actuant.  Els Mossos han alertat d’una onada d’intents d’estafa a Barcelona, on des de fa setmanes una persona que es fa passar per advocat o policia truca a persones grans per demanar un rescat de fins a 75.000 euros per alliberar el seu fill amb el fals pretext que està en una comissaria i ha sigut detingut. 

El presumpte estafador ha intentat entabanar en els últims 10 dies, almenys, una desena de víctimes, especialment a l’Eixample de Barcelona, si bé de moment no consta que hagi aconseguit el seu objectiu.

Els Mossos han donat la veu d’alerta davant d’aquest intent d’estafa i demanen a les potencials víctimes que actuïn amb precaució i que avisin immediatament al telèfon d’emergències 112 si reben una trucada d’aquest tipus.

Entre 60.000 i 70.000 euros

El presumpte estafador es fa passar per un fals advocat o policia i truca a les víctimes informant que el seu fill està detingut a comissaria, en ocasions després de tenir un accident o haver-lo ocasionat ell, i s’ofereix a obtenir la seva llibertat a canvi d’una important suma de diners, en ocasions entre els 60.000 i els 75.000 euros.

El sospitós dona tota mena de facilitats a les víctimes per poder cobrar el rescat, fins al punt que els ofereix un missatger per anar a buscar els diners.

Notícies relacionades

En alguns casos, el sospitós ha comès errors amb el nom del fill, cosa que ha posat les potencials víctimes sobre la pista que es tractava d’un intent d’estafa.

EL PERIÓDICO va parlar al desembre amb una de les víctimes d’aquesta estafa, la Dolores, una dona que va relatar el seu cas. Pots llegir-lo aquí.