La UE es blinda per a un divorci dolorós i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46749328 anti brexit activists  l  and a pro brexit activist  r   hol190128205208

zentauroepp46749328 anti brexit activists l and a pro brexit activist r hol190128205208 / TOLGA AKMEN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) La UE es blinda per a un divorci dolorós. El Parlament britànic tombarà de nou avui el projecte de separació acordat per May. Ningú vol un ‘brexit’ sense acord el pròxim 29 de març però tot apunta, de moment, que les més de quatre dècades de relació acabaran ñsense acord.


2) El PDECat i Esquerra es blinden davant de la Crida de Puigdemont.  El president del PDECat, David Bonvehí, afirma que la postconvergència continuarà ferma i demana unitat per a les europees i municipals a Barcelona, mentre que ERC es limita a desitjar "que li vagi bé" a l’associació de Puigdemont.


3) L’organisme Transparència Internacional acaba de fer públic el seu informe sobre l’estat de la corrupció al món i el resultat d’aquest examen és de suspensEspanya es manté en el lloc 41 de 180 països, però se situa entre els deu pitjors de la UE.


Notícies relacionades

4) Montserrat tem que surtin més casos d’abusos sexuals. La comissió d’investigació creada pel monestir es reunirà aquesta setmana per iniciar els treballs. L’abat, Josep Maria Soler, ha decidit traslladar a aquest equip totes les informacions "que pugui reunir" sobre les declaracions de dues noves presumptes víctimes d’abusos sexuals a càrrec del monjo Andreu Soler.

b14dbe13-7219-405b-a55d-46685fb22304-hd-web / periodico


5) El desterrament del Tramvia Blau. Ahir va fer un any del’eliminació presumptament temporal del Tramvia Blau. Es van adduir raons de seguretat i, tot i que es va informar de la reforma més gran de la història d’aquest transport centenari, 12 mesos després no se sap gairebé res de quin serà el seu futur.