Vaga indefinida

La policia desallotja els taxistes de la Castellana a Madrid

L'avinguda continua tallada després de passar-hi la nit 'en vigília' uns 2.000 conductors

jlr02260

jlr02260 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El passeig de la Castellana a Madrid, entre la plaça de Colón i la glorieta de Gregorio Marañón, s’ha despertat aquest dilluns tallat després de la 'vigília' que han dut a terme uns 2.000 taxistes en protesta per la falta de regulació delsvehicles de transport amb conductor (VTC).

Aquesta concentració no compta amb l’autorització pertinent de la Delegació del Govern, per això el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, ha demanat al delegat José Manuel Rodríguez Uribes que "actuï" perquè el col·lectiu "no segresti la ciutat".

Agents de policia estan començant ja a desallotjar els 2.000 taxistes que han ocupat el passeig de la Castellana en la setena jornada de protesta perquè es regulin els VTC. En aquesta operació s’han viscut moments de tensió i forcejaments amb el col·lectiu.

Després que agentsd’Unitats d’Intervenció Policial (UIP) protagonitzessin una formació perquè els taxistes retrocedissin a l’altura de la glorieta de Gregorio Marañón cap a Colón, alguns taxistes han començat a retirar els vehicles que bloquegen els laterals de la Castellana, tot i que l’ocupació seguia als carrils centrals.

Fins aquest lloc s’hi han desplaçat desenes de grues, per retirar cotxes, i els agents municipals han començat a multar, amb fins a 200 euros, els taxistes. Molts d’ells han fet una seguda amb els seus vehicles per evitar ser desallotjats.

En aquests episodis s’han viscut moments de tensió amb forcejaments entre manifestants i policia, si bé no s’han produït càrregues per part de les forces antiavalots, que, a tota hora, han provat de contenir els taxistes.

Delegació acusa la Comunitat

En l’altre extrem, a la plaça de Colón, també hi ha fins a tres files d’agents de la Policia Nacional que està provant de desallotjar els taxistes desviant-los cap a la plaça d’Emilio Castelar per trams. S’estan produint segudes dels professionals del taxi al crit de "som taxistes, no terroristes".

D’altra banda, van arribant més grues fins al centre de la capital, que estan arribant custodiades per la Policia Nacional. De fet, a l’entrada d’un dels dipòsits de les grues de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) ubicat en l’accés a la carretera de Castilla, hi ha dos furgons de l’UIP, i estan acompanyant les grues que es dirigeixen a Colón per anar traient els vehicles dels taxistes que s’estan negant a moure'l.

Notícies relacionades

El delegat del Govern ha assenyalat, en declaracions a la cadena SER, que estan "complint" amb la seva "obligació per garantir l’ordre públic" però el "tema de fons" està en mans del president de la Comunitat.

Segons el delegat de Govern, el dirigent autonòmic ha de posar-se "a treballar" per regular els taxis i els VTC "i si això no es produeix, doncs no és suficient". "Que es posi a treballar ja", ha assenyalat en un altre encreuament d’acusacions entre els dos dirigents.

Temes:

Madrid Vagues