Tres víctimes revelen abusos a Montserrat i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46736310 montserrat190127201816

zentauroepp46736310 montserrat190127201816

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquestes són les notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Ja en són tres les víctimes d’abusos sexuals al Monestir de Montserrat que han ofert el seu testimoni. EL PERIÓDICO, que va treure a la llum el primer cas, ha conversat amb la tercera víctima del monjo Andreu Soler, que ha explicat la seva terrible experiència. Mentrestant, un altre escàndol entorn de l’Església està sortint a la llum a diversos països del món: les violacions a monges per part de sacerdots


Nicolás Maduro en una roda de premsa, a Caracas / AFP / YURI CORTEZ

2)  A Veneçuelael recolzament a Nicolás Maduro s’esquerda al front militar. El líder, mentrestant, considera una "insolència" l’ultimàtum europeu de vuit dies perquè convoqui eleccions davant l’autoproclamació de Juan Guaidó. Als barris chavistes regna l’escassetat mentre les consignes oficials es multipliquen


El president del Govern, Pedro Sánchez / JOSÉ LUIS ROCA

3) Pedro Sánchez s’enfronta avui al setge de l’oposició al Congrés. A les deu del matí es reuneix la Diputació Permanent per votar les 39 peticions registrades perquè compareguin el president del Govern i 13 dels seus 17 ministres. Podemimmers en la seva greu crisi interna, podria aguditzar la seva desmarcada i ERC i el PDECat mantenen ara per ara el 'no' als Pressupostos.


Notícies relacionades

4) 'Entre dos aguas’, d’Isaki Lacuesta, ha sigut, amb set guardons, la gran triomfadora delspremis Gaudíaquesta passada nit. 'Les distàncies', d’Elena Trapé, i 'Viaje al cuarto de una madre’, de Celia Rico, han sigut altres dels films destacats. 

D’esquerra a dreta, Refree, Isra Gómez, Isaki Lacuesta i Isa Campo, d’‘Entre dos aguas’. / RICARD CUGAT

Imatge de vídeo en la qual es veu el petit James Bulger de la mà d’un dels seus assassins, el 1993 / AP

5) Anglaterra torna a plorar James Bulger. La pel·lícula sobre l’assassinat del nen de dos anys per part de dos menors, nominada als Oscars en la categoria de millor curt, està envoltada de polèmica. Els pares de la víctima demanen retirar-la per no "reviure el malson".