Cinc dies d'aturada

Comunitat i Ajuntament de Madrid acorden regular els VTC segons la distància

L'esborrany determina una separació mínima entre client i conductor

El taxista atropellat per un VTC es troba en coma induït

taxi-madrid / periodico

4
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La Comunitat i l’Ajuntament de Madrid han acordat un esborrany per regular els Vehicles de Lloguer amb Conductor (VTC) que inclou la substitució de la precontractació temporal –sol·licitar el servei amb un temps d’antelació– per la precontractació espacial, que estableix una distància entre el vehicle que es demana i el client.

Ho han anunciat aquest divendres de manera conjunta el president de la Comunitat, Ángel Garrido, i l’alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, en declaracions als mitjans a la Fira Internacional de Turisme (Fitur).

El cinquè dia d’aturada indefinida, un grup de taxistes ha iniciat una vaga de fam a les 10 hores als voltants del recinte firal d’Ifema  per reclamar una regulació del sector dels VTC.

Els taxistes han començat a mobilitzar-se a Ifema amb un ambient més tranquil que dies anteriors. De moment, no han intentat paralitzar l’M-40, i només s’han pogut veure algunes cremes de pneumàtics, que han provocat grans fumarades, controlables en tot cas.

Així mateix, un centenar de taxistes s’han concentrat des de les 8 hores d’aquest divendres a l’entrada del cementiri de l’Almudena de Madrid i, passada aquesta hora, tenien bloquejada la zona. Aquesta acció es produeix en el marc de les protestes que està protagonitzant el col·lectiu des d’aquest dilluns. 

Protesta al metro

Un grup de taxistes concentrats al recinte firal han decidit baixar al vestíbul de l’estació de metro de Feria de Madrid. Durant mitja hora, han estat reivindicant les seves peticions.

A l’interior hi havia la seguretat del suburbà, que ha aconseguit fer un cordó perquè els viatgers que estaven arribant a l’estació poguessin sortir a poc a poc cap als dos esdeveniments que se celebren aquests dies al recinte firal, Fitur i la Mercedes-Benz Fashion Week Madrid.

Retencions de trànsit

La marxa de taxistes que s’ha iniciat des de les portes del cementiri de l’Almudena està generant retencions al seu pas per carrers com Alcalá, avinguda Daroca i Génova, segons han informat des del Centre de Gestió de Mobilitat de l’Ajuntament de Madrid.

La ruta iniciada pels vaguistes ha començat al cementiri i ha continuat per l’avinguda Daroca i el carrer Alcalá, passant al costat de la seu de Ciutadans. Després han continuat pel carrer Goya i posteriorment el carrer Génova, on també han coincidit amb la seu del PP.

Segons han informat fonts del sector, es dirigeixen cap al carrer Santa Engracia i el seu objectiu és passar per la Conselleria de Transports de la Comunitat de Madrid, al carrer Maudes. La intenció és acabar, de nou, a Ifema.

"Violència zero"

El portaveu de la Federació Professional del Taxi, José Miguel Fúnez, ha assegurat aquest divendres que volen donar una imatge de "violència zero" malgrat que "des de dalt", amb referència a les administracions, s’estigui buscant el contrari.

Ho ha fet davant del cordó policial situat a l’avinguda Capital d’Espanya, on s’ha queixat que els agents instal·lats a la zona de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional, no els permeten creuar.

Precisament, en aquest punt es van viure aquest dijous moments de tensió entre un grup de taxistes i els agents de Policia desplegats a la zona, després de diverses càrregues i forcejaments. L’incident es va saldar amb un detingut i una dotzena de ferits, entre policies i manifestants, per contusions i talls a les mans.

'Tito' Álvarez arriba a Madrid

El líder d’Élite Taxi a Barcelona, Alberto Álvarez, conegut popularment com a 'Tito' i per haver encapçalat les negociacions amb la Generalitat, ha defensat a Madrid que hi hagi "diàleg", ha volgut apartar les protestes de la "violència" i ha assenyalat que potser es pot arribar fins i tot a aconseguir un "millor acord" que a Catalunya. "No deixarem que els polítics se’n rentin les mans", ha declarat.

Preguntat per si entén que hi hagi part de l’opinió pública que estableix cansament pel conflicte, després de cinc dies de vaga, ha assenyalat que "hi ha de tot, sobretot en la classe treballadora". "Estem totalment en contra d’aquesta part més violenta", ha indicat el líder d’Élite a Barcelona.

No obstant, ha afegit que la violència que "s’està rebent" dels "polítics és una passada". "Nosaltres som una part més de la societat que l’està patint", ha defensat, per afegir que el que quedi d’aturada "dependrà de la Comunitat de Madrid”.

"Al final els polítics han de solucionar problemes, però no poden fer el que estan fent, que és rentar-se’n les mans", ha assegurat Álvarez, que estaria "encantat" de conèixer el president regional, Ángel Garrido, a qui li preguntaria per les coses que està fent, ha afegit.

El taxista atropellat, en coma

Notícies relacionades

El taxista de 30 anys que dimarts va seratropellat per un vehicle VTC es troba en coma induït per un hematoma cerebral a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Universitari de la Paz. 

Des del sector VTC asseguren que l’homeatropellat es va llançar sobre el vehicle, com van captar algunes imatges que s’han difós. Els taxistes, per la seva banda, asseguren que va ser un atropellament intencionat

Temes:

Madrid Vagues