a Almeria

Condemnat a 14 anys de presó per abusar sexualment diverses vegades de la seva filla menor i gravar-ho

L'home, de 46 anys, també haurà d'indemnitzar la víctima amb 30.000 euros pels danys morals causats, ja que pateix un trastorn adaptatiu amb ansietat

zentauroepp18256115 barcelona 09 02 2012  coche patrulla de la policia nacional 181023085704

zentauroepp18256115 barcelona 09 02 2012 coche patrulla de la policia nacional 181023085704

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Almería

L’Audiència Provincial d’Almeria ha condemnat a penes que sumen 14 anys de presó un home que va abusar sexualment de la seva filla menor d’edat en diverses ocasions i ho va gravar en vídeo. El processat, de 46 anys i a la presó provisional per aquesta causa des del 2016, ha reconegut aquest dilluns els fets en l’acte de judici davant d’un tribunal de la Secció Segona i s’ha conformat amb la condemna interessada pel Ministeri Públic.

El fiscal ha modificat el seu escrit de qualificació provisional i ha considerat que la conducta s’emmarca en un delicte continuat d’abusos sexuals amb l’agreujant de parentiu si bé, de forma inicial, va estimar que es tractava d’un delicte continuat d’agressió sexual, segons han informat a Europa Press fonts judicials.

Així, ha rebaixat la petició de 14 anys de presó a set anys de presó, mentre que pel delicte continuat d’utilització de menors per a l’elaboració de material pornogràfic, també amb l’agreujant de ser descendent, ha interessat set anys més de presó davant els set anys i vuit mesos que sol·licitava provisionalment.

Notícies relacionades

Segons recull l’escrit d’acusació, el processat va instar en fins a 10 ocasions la seva filla, de 17 anys, que es tragués la roba i posés per a ell. També la va sotmetre a tocaments "sota l’amenaça de no deixar-la sortir del domicili familiar i no permetre-li utilitzar el mòbil" i, en una ocasió, va consumar els abusos tot i que ella "s’hi va resistir activament" i va desistir.

Al marge de la pena privativa de llibertat, el processat, que va fotografiar i va gravar els fets, haurà de complir 20 anys de llibertat vigilada i haurà d’indemnitzar la víctima amb 30.000 euros pels danys morals causats, ja que pateix un trastorn adaptatiu amb ansietat, fet pel qual "hi és altament propensa per vergonya, desprotecció, culpa, mutisme i evitació".

Temes:

Almeria