L'Observatori contra l'Homofòbia alerta d'«un brot» d'atacs homòfobs a Barcelona

El responsable de l'entitat destaca que bona part d'aquestes accions són comeses per adolescents

zentauroepp46512347 metro190112163421

zentauroepp46512347 metro190112163421

1
Es llegeix en minuts
Efe / Barcelona

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH)Eugeni Rodríguez, ha alertat avui de l’aparició d’“un brot” d’atacs contra homosexuals a Barcelona, i ha aplaudit l’“eficaç i contundent” detenció dels presumptes agressors d’un jove avui al metro de Barcelona.

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues persones acusadesd’un delicte d’agressions i lesions per un atac presumptament homòfob que ha tingut lloc aquest dissabte al metro de Barcelona.

Segons ha informat la víctima a través de les xarxes socials, quatre agressors l’han increpat quan es dirigia a treballar i l’han assetjat fins que ha baixat del vagó del metro, a la parada d’Urquinaona, on l’han tirat a terra i l’han apallissat després de dir-li que “tu no ets un home, ets una maricon”.

Després d’aquesta agressió, Rodríguez ha denunciat en declaracions Efe “un brot d’agressions cap al col·lectiu LGTBI a Barcelona”, i ha apuntat que “el perfil de l’agressor tendeix a ser el d’adolescents”.

Acabar amb la impunitat

Rodríguez ha condemnat l’agressió d’avui i ha apuntat que, “davant d’una agressió LGTBI, el més important és acabar amb la impunitat i demostrar que tots els instruments, tant institucionals com de servei públic, funcionem de forma coordinada i eficient”.

Notícies relacionades

Per això, el president de l’OCH ha convidat als ciutadans a “denunciar qualsevol tipus d’agressió LGTBI”, i ha detallat que des de l’entitat “s’ha ofert assistència psicològica a la víctima i s’han notificat els fets a l’Ajuntament de Barcelona amb el qual es pretén treballar de forma conjunta mesures que frenin amb aquest brot d’agressions LGTBI-fòbiques”.

“Ens posarem en contacte amb el metro de Barcelona per crear un protocol que millori la seguretat de la persones LGTBI en espais especialment vulnerables com és el metro”, ha anunciat el president de l’OCH, que també ha reivindicat que “es millori l’eficàcia i la capacitat de reacció per part del personal per enfortir la cadena de seguretat davant de qualsevol tipus d’agressió”.

Temes:

Homofòbia LGTBI