Sánchez viatja avui a Barcelona per obtenir els recolzaments de PDECat i ERC als Pressupostos i altres notícies que has de saber avui, en un minut

zentauroepp46502302 20190111 gal190111204412

zentauroepp46502302 20190111 gal190111204412 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les cinc notícies que has de saber avui per estar informat:

1) Sánchez viatja avui a Barcelona per recollir els recolzaments de PDECat i ERC als Pressupostos. La ministra Montero ha presentat aquest divendres uns Comptes que aposten per la despesa social i sacrifiquen la inversió, i les ha venut com un element de seducció per a Catalunya i una vacuna davant Vox, una cosa que ha aconseguit convèncer l’expresident Puigdemont, que ha esmenat Torra i evita vetar d’entrada els Pressupostos.


2) Els pressupostos del pànic, l’anàlisi de José Antonio Zarzalejos: “Sánchez vol durar a la Moncloa, no convocar eleccions al maig i prolongar el seu mandat fins al 2020”. 


3) Proliferen les pàgines webs dedicades a fer treballs universitaris per encàrrec. Aquesta mena de frau al sector educatiu, l’abast del qual és difícil de determinar, inquieta unes universitats espanyoles preparades tecnològicament per combatre el plagi però amb serioses dificultats per erradicar aquest nou fenomen.


Notícies relacionades

4) Retirada la custòdia als pares d’un nadó ingressat per una pallissa. Un nen de dos mesos fa cinc dies que és a la unitat de cures intensives de l’Hospital del Vall d’Hebron (Barcelona) per una pallissa del seu pare. Es troba estable, tot i que té un hematoma al cap, un braç fracturat i també cinc costelles trencades amb durícia, cosa que indica signes de maltractaments anteriors. L’agressor ha sigut detingut pels Mossos al Maresme.


5) Una de cada cinc barcelonines pateix assetjament al transport públic. L’Ajuntament de Barcelona i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han posat en marxa la primera campanya de sensibilització que toca directament el tema, a través d’un vídeo que pretén “combatre les actituds i els comportaments masclistes que afecten a les dones al transport públic”, han explicat les regidores de Mobilitat, Mercedes Vidal, i de Feminisme, Laura Pérez.

avolem-viatjar-tranquilalesa-tmb-crida-a-aturar-la-violncia-masclista-al-transport-pblic2 / periodico