Més fred

El cap de setmana arrenca estable però diumenge plourà

Un nou front afectarà tot Espanya

lluvia-barcelona

lluvia-barcelona

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El cap de setmana començarà tranquil, amb alternança de núvols i clarianes i temperatures a l’alça, per donar pas, a partir de diumenge, a un nou front que deixarà pluja a gairebé tot el país, ha avançat a Efe Delia Gutiérrez, portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Dades que coincideixen amb el meteocat, que anuncia pluges per a diumenge i dilluns.

El front, d’origen atlàntic, serà només una "irrupció passatgera", ha detallat la portaveu, per explicar que les borrasques es troben en latituds molt mes altes que les de la península, i aquest front que ens assoleix és transitori, però, en cap cas és un canvi en les condicions meteorològiques peninsulars.

Per a Gutiérrez, el cap de setmana no presenta evidències d’abundant precipitació ni de cota de neu rellevant, i respecte a les temperatures s’aniran alternant ascensos i descensos al pas dels diversos fronts.

Dissabte  els valors augmentaran de forma generalitzada i l’ascens serà notable en localitats de la meitat nord i de l’interior sud-est peninsular; les gelades es mantindran com a protagonistes a la Ibérica, serres orientals d’Andalusia i al Pirineu.

Temperatures més baixes

Diumenge, amb l’arribada del front atlàntic, les temperatures baixaran a Galícia, el Cantàbric i el Pirineu i pujaran en els dos arxipèlags; respecte a la cota de neu, al nord-oest estarà a 1.400/1.800 metres al nord-oest, i per sobre dels 2.000 metres a la resta, baixant durant el dia fins a 1.000/1.400 metres al nord i al centre.

Notícies relacionades

La pròxima setmana començarà estable i amb cel gairebé aclarit en la major part del país, però, a partir de dimarts, tornarà la tònica dels últims dies: l’arribada d’un altre nou front atlàntic deixarà pluges al vessant atlàntic i en la resta de l’extrem nord peninsular.

Amb menor probabilitat, les pluges podrien assolir algunes zones de l’àrea mediterrània, ha apuntat la meteoròloga, per a qui aquest nou episodi de pluges tampoc serà gaire actiu ni rellevant i quan finalitzi, l’anticicló es recol·locarà de nou sobre la península.

Temes:

Pluges