Manifestació a Madrid

Els examinadors de trànsit tornen a la vaga aquest dilluns

El col·lectiu preveu allargar la protesta fins al 21 de desembre per no haver cobrat una pujada salarial aprovada en els Pressupostos Generals de l'Estat

zentauroepp39440639 madrid 25 07 2017 protesta examinadores de tr fico en la sed181105183828

zentauroepp39440639 madrid 25 07 2017 protesta examinadores de tr fico en la sed181105183828 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Servimedia

El col·lectiu d’examinadors de trànsit es manifestarà col·lectiu d’examinadors de trànsit dilluns vinent pels carrers de Madrid com a tret de sortida d’una nova vaga que preveuen allargar de dilluns a divendres entre el 10 i el 21 de desembre en protesta per no haver cobrat una pujada salarial aprovada en els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018.

Aquest increment de sou suposa 250 euros en 14 pagues a l’any en concepte de complement específic i està recollit en els comptes estatals del 2018 gràcies un acord inicial entre tots els grups parlamentaris tret del PP, que s’hi va sumar després en la votació dels Pressupostos Generals de l’Estat.

Aquest acord va fer que el comitè de vaga dels examinadors de trànsit desconvoqués les aturades que la majoria d’aquests funcionaris van mantenir durant 65 dies de dilluns a dimecres entre el 19 de juny i el 13 de desembre de l’any passat en demanda del complement específic en les seves nòmines, una reivindicació que la Direcció General de Trànsit (DGT) va traslladar sense èxit al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública.

Malgrat estar recollit en els comptes estatals d’aquest any, el complement específic no ha arribat mai a les nòmines d’aquest col·lectiu de funcionaris. Per això, el president de l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra), Joaquín Jiménez, ha registrat en la Delegació del Govern a Andalusia la convocatòria de vaga per als dies 10, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 19, 20 i 21 de desembre.

La vaga que els examinadors de trànsit van fer el 2017 va causar la suspensió de 220.764 exàmens pràctics per obtenir el carnet de conduir, segons una resposta parlamentària del Govern a què va tenir accés Servimedia. Les direccions més afectades van ser Barcelona (22.884), Madrid (14.506), Màlaga (10.965), Sevilla (9.938), València (9.623), Múrcia (8.714), Almeria (7.245) i Alacant (7.184).

"Ruïna" per a les autoescoles

Els examinadors de trànsit estan convocats dilluns vinent a les 12.00 hores per iniciar una manifestació des del passeig de la Castellana fins a la Direcció General de Costos de Personal i Pensions Públiques, a qui responsabilitzen de no traslladar en les seves nòmines l’increment salarial pactat en els Pressupostos Generals de l’Estat. 

Jiménez va declarar a Servimedia que la vaga es produirà degut "al silenci i la inacció" de la Direcció General de Costos de Personal i Pensions Públiques, i de la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses, tot i que va indicar que té "confiança" que "s’executi més aviat que tard" el que es va acordar en els Pressupostos Generals de l’Estat.

Notícies relacionades

D’altra banda, el president de la Confederació Nacional d’Autoescoles (CNAE), José Miguel Báez, ha instat el Govern a evitar una altra vaga "destructiva" dels examinadors de trànsit. "La societat no entendria que, per una simple qüestió de tècnica comptable, es reprengués un conflicte que va portar a suspendre un quart de milió de proves de circulació el 2017. Es tracta de saber si tenim veritables governants o obcecats i insensibles buròcrates", va declarar.

Báez va comentar que una nova vaga "seria la ruïna per a moltes autoescoles i un contratemps important per als ciutadans que anhelen treure’s el permís". "No es pot jugar amb la vida de les persones, amb el seu futur, amb les seves possibilitats de trobar una feina, amb el pa d’un sector que lluita dia a dia per sobreviure. L’Administració es deu als administrats, que paguen els seus impostos", va afegir.

Temes:

Vagues